biraz geç oldu,özür ama buradayim :)
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

. 2005-10-12 (15:17)
Faruk Yildirim (far_uk)
Faruk Yildirim (far_uk)
!
ben yanmisim kavrulmusum size cevap gondermemis ne olmus ki 2005-12-30 (15:49)
Faruk Yildirim (far_uk)
Faruk Yildirim (far_uk)
Çok üzgün, ağlıyor
2006-01-05 (20:39)
D.Gökçe Thmaz (baiser)
D.Gökçe Thmaz (baiser)
Karınca Merhaba,

Ben Ticaret Meslek Lisesi mezunuyum ve psikoloji eğitimi almak istiyorum.Büyük olasılık Anvers olabilir,tabi şartlarım uygunsa?Merak ettiklerim;
Aylık masraf ne kadar oluyor?
Öss olayında barajı aşmak yeterli mi?
Garantör sorunum Belçika yada tr de yok.
Flamanca hazırlık oluyor mu?Yoksa dil kursuna mı gidiliyor?
Detaylı bilgileri nereden alabilirim?????

Şimdiden teşekkürler
hocam herseyden once buralar bedava degil 2006-01-05 (23:44)
Faruk Yildirim (far_uk)
Faruk Yildirim (far_uk)
eger dil biliyorsan herhangibi cok rahat bir sekilde bilgi topliyabilirsin
www.google.com gir ve belgium university yaz enter tikla
2006-01-06 (12:13)
D.Gökçe Thmaz (baiser)
D.Gökçe Thmaz (baiser)
Maalesef tatmin edici bir ingilizcem yok o yüzden google dana raştırmalarım yetersiz kalıyor.Eğer tr den belgiuma g,iden arkadaşlar varsa izledikleri yollardan gidip daha sağlam araştırma yapabilirim.

Karınca cevabınızı merakla bekliyorum
2006-01-15 (17:57)
Escogidogirl (escogidogirl)
Escogidogirl (escogidogirl)
merhabalar herkese türkiyeden. üniversite son sınıf öğrencisiyim.bu sene bitecek okulum ve belçikada master yapmak istiyorum.kamu yönetimi okuyorum ancak kafam çok karışık hangi bölümde master yapmalı?konusunda.ve belçikda okumak için gerekli maddi şartlar ne? ve dil problemi nedir?masteriçin fransızca ya da flemenkçe şart mıdır??????? cevaplayan olurssa uçucam havalara:)
2006-01-19 (15:40)
Akinsxy (AkiNSxY)
Akinsxy (AkiNSxY)
bana yardimci olabilecek birine benziyorsun!peki solermisin orda hem yasayip hem de bu dili ogrenmem icin gerekli seyler nelerdir?????..bu sitede bircok sey yaziyor ama benim sorumun cevabi burda yok!..bide sorumu cevaplandirirken benim bir turizmci oldugumu ve ingilizce bildigimi varsayarak degerlendirirsen sevinirim!!.tek istedigim orda yasamak ve bu dili ogrenmek!!...ben yasamak istiyorum (yani tatil egitimi,kurs falan degil,yasayıp ogrenmek)
2006-03-02 (23:27)
The Turk (the TURK)
The Turk (the TURK)
selam karinca. ben 1 yildir belcikada yasiyorum (west-vlandreen) burada universite okumaya karar verecek olsam ne yapmam gerekir? oss sinavini buradaki buyuk elcilikler araciligiyla burada da yapiliyor mu yoksa ilaa turkiye de mi girmem lazim sinava? ayrica acik ogretim halkla iliskiler ogrencissiydim turkiye de ama okulu bitirmedim o hakki mi burada kullanabilirmiyim? bilgilendirirsen sevinirim. tesekkurler
2006-04-05 (22:52)
"escogidogirl" demiş ki:
merhabalar herkese türkiyeden. üniversite son sınıf öğrencisiyim.bu sene bitecek okulum ve belçikada master yapmak istiyorum.kamu yönetimi okuyorum ancak kafam çok karışık hangi bölümde master yapmalı?konusunda.ve belçikda okumak için gerekli maddi şartlar ne? ve dil problemi nedir?masteriçin fransızca ya da flemenkçe şart mıdır??????? cevaplayan olurssa uçucam havalara:)

Master için genellikle Ingilizce gerekiyor, Belçika'da.
Maddi sartlar aslinda Turkiyeden gelenler icin kolay degil; ama benim burda gordugume gore yurt disindan gelenlerde burada ders saati disinda üniveriste lokantasi gibi yerlerde calisiyor; tabi bunun icin avrupa birligi vatandasi olmayanlar ozel bir kagit almasi gerekiyor. Bu sayede birazda olsun maddi durumunuzu biraz rahatlatabilirsiniz.
Re: biraz geç oldu,özür ama buradayim :) 2006-04-06 (01:47)
DOKUZHARF
DOKUZHARF
"-karincA-" demiş ki:
Türkiye'den Belçika'da okumak isteyenlerin yapmasi gereken islemler kisaca söyle:
Öncelikle okumak istedigi okula mail yazmasi gerekiyor.
Onlar basvuru formu gönderiyor.

Kayit için gerekli seyler/sartlar:

1. Diploma

Lise diplomasinin fotokopisi
ÖSYS (üniversite sinavi) sonuç belgesinin fotokopisi
Bu sonuçla Türkiyede üniversite okuyabilecegine dair belge (TR egitim bakanligindan, okudugu liseden veya Belçikadaki Türk konsoloslugundan alinabilir)

2. Dil

Flamancayi bilmesi gerekiyor. Geldikten sonra ögrenebilir. Universitenin dil kursunda 5. kuru bitirmis olmasi gerekiyor.

3. Garantör

Garantör belgesi (her sene yenilenecek) veya egitimini tamamlamak için yeterince maddi kaynaklari oldugunu gösteren belge.

4. Sigorta

Saglik sigortasi yapilmasi gerekiyor. Geldikten sonra olabilir.

5. Diger

Pasaportun islenmis sayfalarinin fotokopisi
Nüfus cüzdaninin fotokopisi.

Okul kabul ettikten sonra vizeye basvuru yapilabilir

Not:
• Bütün Türkçe dokümanlar ya Hollandacaya ya da Ingilizceye çevrilecek
• Bütün tercüme edilen dokümanlarda “Apostille” mührü olmasi gerekiyor!!!
• Orjinaller gönderilmesin

Bu yazdiklarim, egitiminin tamamini Belçikada tamamlamak isteyenler için geçerli. Yani Erasmus vb programlar için geçerli degil.
arkadaş duyarlılıktan dolayı tşkler
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa