Ortalığı Karıştırmak İsteyenler...
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Ortalığı Karıştırmak İsteyenler... 2008-12-01 (13:50)
Deniz Güzelhisar (Güzelhisar)
Her ne kadar görüş olarak farklı da düşünsem Cumartesi Günün Ankara'da toplanan vatandaşlarımıza bir genelleme yapılması bizleri bölmeye uğraşanların işine yarar. İşçilerin hakları için Ankara-Sıhhiye'de toplanan gruba gizli eller tarafından karıştırılan bir grup provakatör Sıhhiye Meydanına büyük derecede hasar verip onu bütün toplanan insanlara mal etmek istemiştir.
Gergin bir zamandayız, en ufak olaylar bile bir kesime mal edilebilecek kadar tehlikeli bir zaman. Her ne olursa olsun, ister karşıt görüş ister aynı görüş;

Bir kaç kişinin yaptığı hata ile genelleme yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Hele ki durum azınlıkta ise ve diğerlerinin hakları bu sebeple harcanma yoluna gider ise.

Bunu kim okur, okursa da kim kaale alır bilmem fakat amaç ne riya ne de gösteriştir. Toplumsal kalkınma bireysellikten başlar dedim, elimden geldiğince bi kaç şey yazmak istedim..

Hayırlı günler..
2008-12-01 (16:50)
Fisher Man (fisherman06)
Fisher Man (fisherman06)
ortada provakasyon olduğu aşikar zaten. tutupta kendi halinde ekmeği için uğraşa bi işçi ne polise taş atar nede devlet malına zarar verir.

sağduyulu olmaktan bahsediliyor. peki bu gergin ortamda provakatörlere uygun ortamlar neden hazırlanıyor? sokaklarda trafiği kapatıp yürümekle bu güne kadar ne değişti? tek çözüm sokakta slogan atarak yürümekmi? bu nasıl bir hak aramak? yol ortasında yürüyüş, miting vs vs türevlerine herzaman karşıyım. hak ararken başkalarının hakları kısıtlanamaz.

toplanan kalabalık işçiler böyle birşey olacağını tahmin edemiyormu? neden kargaşa yaratmak isteyenlerin eline koz verliyor?

bu soruların cevabını verebilecek olan varmı?

tamam biz sağ duyulu olup hepsini genellemeyelim. peki onlarda biraz daha sağduyulu olabilirmi?
2008-12-01 (21:12)
Alp Alp (alp22)
Alp Alp (alp22)
kardesim sokakta yurumek gosteri gbi pasif direnis ve tepkilere karsı oldugunu bunlardan ne elde edilebilecegini solemissin ama yakın tarihimize bakarsak pasif direnisin cok buyuk bir ulusun(hindistan) bagımsızlıgını kazanmasına nasıl nedn oldugunu ole yaparak ne olur demekle aslında hic birsey olmayacagı haksızlık karsısında isci sınıfının her zaman mesru ve pasif tepkisini gostermesi gerektigini zannediorum daha ii anlıoruz...yok bu provakator su ajan soylemi bence genelleme oluor.nedn bu insanların kendi devlet ine tas atacak kadar devlete kızamayacagını dusunuorsunuz ki.bence turkiye gundemine bakarsak tas atmakla az bile yapmıs bu insanlar.haklılar demiorum yanlıs anlasılmasın.sadece ofkenin provakatore ihtiyac duyulmayacak kadar gercek oldugunu anlatmaya calısıorum.bakanları yardım kurulusları vekilleri hakimleri pasaları ogretmenleri ve burokratlarıyla her gun ayrı bir hırsızlık serefsizlik vakasıyla gundeme gelen bir ulkede millet tepkisini bir tas atmakla verince nedn yok ya bunlar aslında ole kızmamıslardır.olemis gibi gosterilio dioruz ki..daha ne yapılması lazım arkadaslar.kardeslerimizin abilerimizin yarın obur gun bizim askerlik yapacagımız karakolların modernizasyon parasını golf sahalarına gazinolara kendi eglencelerine kasalarına harcayan pasalar,milletin iki kurus parasını din istismarıyla calan din istismarcıları bilmem ne fenerleri,bilmem kasasında trilyonlarca para cıkan basortusune karsı cıkma dısında bir aktivitesi olmayan rektorler,yolsuzluk dosyaları ortaya cıktıgında yuzleri dahi kızarmayan bakanlar burokratlar vekiller,rusvet almayı en dogal hakkımıs gibi goren hakimler varken bu ulkede daha cok tas atılır bizim gariban polislere.
2008-12-01 (22:36)
Fisher Man (fisherman06)
Fisher Man (fisherman06)
hocam o zaman herkes yanında bi sapan taşısın. birilerine kızdığı zaman sağa sola taş yağdırsın.

hak ararken başkalarının hakkına engel olmak ne kadar doğru?

farkındaysan yol ortasında miting, gösterilere karşıyım dedim. oradan geçen vatandaşın ne suçu var.adamın teki taş atıp benden sağduyu bekleyecekse hiç kusura bakmasın. ertesi gün alır taşı bende atarım. sonra ne olacak? kargaşa...
haksızlık yapan hakim, öğretmen vs vs kimlerse git ona göster tepkini.

sokaktaki masum vatandaşla gariban polisimin ne suçu var? bu şekilde dağdaki teröristten ne farkı kalıyor? dağdakine sorsan oda hakkını arıyor eline silah alıp.

ayni ayni 2008-12-02 (00:05)
Seb-İ Aruz Seb-İ Aruz (pretty women)
Seb-İ Aruz Seb-İ Aruz (pretty women)
osmanli da dahil olmak uzere taki bu zaman kadar ortaligi karistirmak isteyenler cok oldu mumkun olan bu kisileri aralardan ayiklayabilmek yani yeni biye degilne yazarsak yazalim sonucta hersey ayni kapiya cikiyor yikmak isteyenler yeniden yapilandirmak iseyenler iyi yapanlar kotu yapanlar falan falan cözüm bile varsa yazsin.....................
2008-12-03 (22:10)
Protesto bir hak arama yöntemi olarak da kullanılabilir onu karıştırmamak gerekir bence. Fakat iyi organize edilip karşı tarafa malzeme vermeyecek şekilde olması en makulu. Provakatörlerin karışabileceğini hesaplamak çok mantıklı bir fikir. Fisher'da zaten bunu demiş. Göz kırpıyor
2008-12-04 (16:07)
Alp Alp (alp22)
Alp Alp (alp22)
herkes dogru dior da yalnız benim demek istedigim oh olsun ii yaptılar cam kırsınlar diildi.provakatorluk bir tepki diil bu.o kadar yolsuzlugun icin de cahil kesimin ole b,r tepki vermesi normal
2008-12-04 (22:40)
Cnkzm Turkaz (cnkzm)
Cnkzm Turkaz (cnkzm)
sokakta yürümeye pasif direniş demişsin adamlar yürümemişler bile sadece ''susmuşlar''
ingilizlerle hiç bi alış verişe girmemişer öyle taş atıp cam kırmamışlar..sözüm ona bu savaşı kazanmışlar.resmi dili ingilizce o direnişte ingilizlere.
''en çok beyin göçünü veren ülke''bu veriden onların zeki oldgunu değil çok göç verdigi kanısına varalım.
verdigin örnege bak ulus devlet hindistan..600milyon hindu,200milyon müslüman 40 milyon hristiyan..1600küsür dil.
karakolları saglamlaştıralım demişsin bu vatan 30 torba çimento 3 ton demilermi korunacak?
kendi sınırlarında kendi karakolunu koruyamamak komik değilmi?
cudi ile gabar ı ütü masasında ütülesen sözde kürdistanın 4'e 2'i çıkar..

şimdide tutmuş adamlara cahil diyorsun.ben oluyum bu lafın üzerine bir kerede senin için yürürüm.
2008-12-05 (18:05)
Alp Alp (alp22)
Alp Alp (alp22)
kim sadece susmus ya..sen hangi olaydan bahsediorsun.hindistandan bahsediorsan hic de ole olmadıgını kaynaklarla ispatlayabiliriz.en cok beyin gocunu veren ulke olmasını nie vurguladın tam olarak anlayabilmis diilim.bunun olayın provakator gerektirip gerektirmeyecegi konusuyla ne alakası var.karakollar konusuna gelince sadece yapılacak golf sahalarının maliyetini askeri gazinoların maliyetini sorgula bak karsına 30 kilo cimento mu cıkıo yoksa milyonlarca dolar mı..ben aliye kızarken veliye tas atana cahil dedim.bunda alınacak gocunacak birsey yok.
cnkzm demiş ki:
sokakta yürümeye pasif direniş demişsin adamlar yürümemişler bile sadece ''susmuşlar''
ingilizlerle hiç bi alış verişe girmemişer öyle taş atıp cam kırmamışlar..sözüm ona bu savaşı kazanmışlar.resmi dili ingilizce o direnişte ingilizlere.
''en çok beyin göçünü veren ülke''bu veriden onların zeki oldgunu değil çok göç verdigi kanısına varalım.
verdigin örnege bak ulus devlet hindistan..600milyon hindu,200milyon müslüman 40 milyon hristiyan..1600küsür dil.
karakolları saglamlaştıralım demişsin bu vatan 30 torba çimento 3 ton demilermi korunacak?
kendi sınırlarında kendi karakolunu koruyamamak komik değilmi?
cudi ile gabar ı ütü masasında ütülesen sözde kürdistanın 4'e 2'i çıkar..

şimdide tutmuş adamlara cahil diyorsun.ben oluyum bu lafın üzerine bir kerede senin için yürürüm.