Gözü Haramdan Korumak
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 5
12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

Gözü Haramdan Korumak 2008-12-01 (13:40)
Deniz Güzelhisar (Güzelhisar)
Deniz Güzelhisar (Güzelhisar)
Amacım din konusunda herhangi bir riyakarlık değil, öyle bir şey söz konusu bile olamaz. Fakat çevrede gördüğüm büyük bir sıkıntı var ki "açık giyinmenin yaygınlaşması" buna nacizane halimle bir değinmek istedim. Yazılar alıntıdır.. Hayırlı günler (:

İç dünyası muhkem, iman kalesi sağlam olan biri, tüm dünya haram tablolarla dolu olsa bile, sarsılıp sapmayacaktır. Dış dünyada nice haram mevcut olsa bile, imanın içerdiği haya, şuur ve uyanıklık hali içinde, Rabbinin huzurunda olduğundan gafletle, kendini pazarlayan süflîlerin peşine düşmeyecektir. Hayası, edebi, sabrı ve sebatı buna izin vermeyecektir.
Nitekim, Yusuf (a.s.) kıssası, bunun bir örneğidir. Önünde kendini tüm zinetleriyle sunan birdünyalar güzeli karşısında, Yusuf'un tavrı, gözünü ve sırtını dönmek olmuştur.Yusuf aleyhisselâm, Kur'ân'da övgüyle aktarılan bu haliyle, tüm insanlığa şu dersivermektedir: İnsan, eğer gözünün sahibi?ni tanır ve O'nun emrini hakkıylabilirse, en baştan çıkartıcı manzara bile onu baştan çıkartamaz.
Kur'ânî emirlerden özellikle biri ise, açık-saçıklığın kol gezdiği, çıplak bacaklar karşısında akılların baştan gittiği, hayasızca gözler önüne serilen vücut hatları karşısında kalblerin nefislere esir edildiği bir vasatta, akıl, kalb ve ruhuna rağmen gözlerini adi bir röntgenci durumuna düşüren bizler için manidar dersler taşır:
Mü'min erkeklere söyle: Gözlerini harama kapasınlar, ırzlarını da korusunlar. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah onların yapmakta olduklarından haberdardır.
Bu âyetin ardından, hanımlara yönelik bir âyet gelir. Bu âyette de, her iki emir tekrarlanır.
Her iki âyetin başlangıç hitabı manidardır: ?Mü'min erkeklere söyle... Mü'mine kadınlara söyle...
Açıkçası, iki âyet de iman vurgusu taşır. Devamla gelen emre uymanın iman'la ilgisini açıkça gözler önüne seren bir vurgudur bu. Her iki âyet, gözünü haramdan korumanın ancak mü'min için sözkonusu olduğunu; onun da bunu imanı derecesinde başarabileceğini ihsas eder. Saniini ve Sahibini tanımayan biri, gözün kendisine Rabbi tarafından verilmiş bir emanet olduğunu hiç mi hiç tanımaz. Gözü emanet olarak tanımayan biri, elbette, onu emanet sahibinin emir ve izni dairesinde kullanma yükümlülüğünü de derketmez. Bunu derketmeyen biri, elbette, aksi halde emanete hıyanet edeceğini de düşünmez. Sonuç olarak, böyle birinin gözünü haramdan koruması sözkonusu olamaz.

Yazının tamamı için..
http://www.zehirliok.com/konu/gozler-nasil-korunur.html
2008-12-01 (13:54)
Cihad Alp (bordo bereli007)
Cihad Alp (bordo bereli007)
Cenab-ı Hakk'ın emanetini ve emanetlerini onun istediği şekilde kullanıp, hıyanet etmemeyi nasib etsin Rabbimiz!!!

paylaşım için saol arkadaşım!!! Göz kırpıyor
2008-12-01 (15:20)
Gs Şmpyn (teacher55)
Gs Şmpyn (teacher55)
güzel bi konu
2008-12-15 (19:52)
Pink Pink (piink)
Pink Pink (piink)
paylaşım için sağol Allah razı olsun
gözü haramdan korumak çok önemli ama haramı duymamak,konuşmamakta çok önemli ki bunlar tesettürün temel taşları bence
2008-12-15 (20:07)
Meltem Melteem (seda2)
Meltem Melteem (seda2)
keske herkes el birligi ile tamam desede hepimiz icin is kolaylassa
2008-12-15 (23:34)
Cengiz Han (cengiz10)
Cengiz Han (cengiz10)
yalnız bunun kıstası ne? o önemli...değerlerimiz nereye kadar müstehcen olarak görmüyor...bunu bilmeliyiz ilk önce...
guzel bir örnekleme 2008-12-19 (20:14)
Seb-İ Aruz Seb-İ Aruz (pretty women)
Seb-İ Aruz Seb-İ Aruz (pretty women)
soylediklerin gercekten cok dogru ve ben artik dusunuyorum ki insanlar gözünü dilini belini elini halsiyetini serefini namusunu koruyamaz duruma geldileraslinda deger yargilarimizi oyle kaybediyruz ki bundan bikac nesil sonra ne olcak dusunmek bile istemiyorum
2008-12-19 (20:25)
Anıl Soylu (imaginärachse)
niye kadinlar erkekler günaha girmeyecek diye örtünüyorlarmis?erkekler bakmasinlar.Belkide kadinlar erkeklerin saclarini görünce ereksiyona ugruyorlardir?hic bunu sorusturan bi peygamber olmusmu?onu gectim kadin peygamber olmusmu?birakin artik kadinlari kendinizden ayirmayi.buraya yazmis zavalli bayanlarada birseyler söylemek isterdim ama laftan anlamazlarki
2008-12-19 (20:30)
Meltem Melteem (seda2)
Meltem Melteem (seda2)
imaginärachse demiş ki:
niye kadinlar erkekler günaha girmeyecek diye örtünüyorlarmis?erkekler bakmasinlar.Belkide kadinlar erkeklerin saclarini görünce ereksiyona ugruyorlardir?hic bunu sorusturan bi peygamber olmusmu?onu gectim kadin peygamber olmusmu?birakin artik kadinlari kendinizden ayirmayi.buraya yazmis zavalli bayanlarada birseyler söylemek isterdim ama laftan anlamazlarki

bu kesin kadilar o erkeklerin saclarindan asla ereksiyona girmezler.
2. bunu sorusturan peygamber diyorsun, sen aceba neler sorusturduklarini ve ne güzel bilgiler verdilerini biliyormusun, cogundan haberin bile yoktur,
3. afedersinde kadin peygamber nasil olsun?? her ay onlarin namaz kilmasini engelleyen dogal olan bir birsey var
4. hem kapanmak kadinlarin kendilerini korumak icinyaptikari bir sey, bu arada nasil bir polis kursun gecirmeyen yelek tasidigi gibi
2008-12-19 (20:38)
seda2 demiş ki:
imaginärachse demiş ki:

bu kesin kadilar o erkeklerin saclarindan asla ereksiyona girmezler.
2. bunu sorusturan peygamber diyorsun, sen aceba neler sorusturduklarini ve ne güzel bilgiler verdilerini biliyormusun, cogundan haberin bile yoktur,
3. afedersinde kadin peygamber nasil olsun?? her ay onlarin namaz kilmasini engelleyen dogal olan bir birsey var
4. hem kapanmak kadinlarin kendilerini korumak icinyaptikari bir sey, bu arada nasil bir polis kursun gecirmeyen yelek tasidigi gibi

peygamberin söylediklerini biliyorum veya bilmiyorum cokta önemlimi?dogustan belli fikirlerin bana hükmetmesi,gelecekteki fikirlerimi dogmalarimin yönlendirmesi beni mutlu etmez zaten.ama inan ki senide mutlu etmesini insanlik namina istemem.kadin peygamberde gayette olabilir,sen su anki kafa yapinla sadece namazi düsünüyorsun.hz muhammed peygamber olmasaydi bilirdin namaz kilmayi sen:))bilmezdin dimi:))belkide kadin peygamber olsaydi kendince peygamber olma sartlari icine dogurabilme özelligi koyabilirdi?yani ortami olusturmak cokta zor degil yeterki hayata dogmalarinla bakma
Sayfa / 5
12345 Sonraki SayfaSon Sayfa