HAZIRLIĞI ATLAMAK ve DAHASI..? YARDIMCI OLCAK?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
HAZIRLIĞI ATLAMAK ve DAHASI..? YARDIMCI OLCAK? 2008-11-26 (06:08)
Cembaran Doğan (cbarandogan)
Şaşkın: Merhaba arkadaslar..
20 eylül 2008 tarihinde Balkan şirketine Yüksek insaat okumak için başvuruda bulundum.Hala daha vizem cıkmadı.Bayramdan sonra bizi götürceklerini söylediler.Benim için zaman sorun değil aslında.Asıl sorun Sofya'da olan bi üniversite'nin hazırlık sınıfının Burgaz kentinde toplanması.Bunun sebebini sordugumda çok komik ve mantıksız bir cevap aldım.Bana Sofya'da ki yurtların tadilata girdigini söyLediler Benle birlikte Burgaza gidicek 22 ögrenci var.Koskoca başkent Sofya'ya 22 ögrenci sığdıramamışlar.Ehh hadi cidden Sofya'daki yurtlar tadilata girmiş olsun.Sofya'da yurtlarda kaLanlara neoldu? Çadırda falan mı konaklıyolar? Bu komik ve aptalca cevap beni zaten tatmin etmedi.. Maksadım ingilizce insaat muhendisliği eğitimi almak.. IÇS Yurtlarından söz ettiLer arkadaslarım.Acaba IÇS ye bireysel olarak başvuruda bulunsam.Eylül'e kadar 1000 saatLik ingilizce eğitmimi sofyada alsam.Ekimde 1. sınıftan başlayabilir miyim? Yani kursun bana vericegi belgeyi universite kabul eder mi?

2.Sorum:
Herşeyi bir kenara bırakıp bu sene Bulgaristan'a gelmekten vazgeçsem.Yurtdısında dil eğitimi almaya gitsem.O okuldan hangi belgeyi alsam hazırlığı atlamamı sağlar? Yada 2009-2010 eğitim sezonu başlamadan hangi tarihte hazırlıktan muaf olma sınavlarına girebilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
2008-11-26 (22:19)
Serdar Kızıldag (serdarkizildag)
sofyada ingilizce insaat muhendisligi 2 universitede var bunlarin birisine sadece balkanla giden ogrenciler kayit olabiliyor ics de hazirlik okursan balkanin anlasmasi oldugu universite kabul etmeyebilir hazirligini sinav yaparlar.. yurt konusunda gercekten sorun olabilir ama kiralik ev olasiliginida degerlendirebilirsin.
2008-11-27 (10:19)
peki bu sene gelmekten vazgecsem de yurtdısındaki bi dil okulunda eğitim alsam..? O kurstan hangi sertifikayı almam gerekir hazırlıgı atlayabilmek için? Acıkcası baLkanla gitmem benim için daha ii olcak cunku kuzenimde o sirketle ve insaatta okuo onla beraber olurum.Yani kısacası sormak istedigim: 1- Hangi sertifikayla hazirligi sınavıs atlayabilirim? 2-Sofya Yuksek inşaat ve jeodezi universitesnin hazirlikten muaf olma sınavları hangi tariHte oluyo?
2008-11-27 (14:05)
sinavsiz direk 1. sinifa gecmen zor ancak balkanin insiyatifinde yada yabanci ogrenciler dekanin insiyatifinde sinavsiz kabul edilebilrisin.
2008-11-27 (19:15)
Dekanla görüşerek sınavsız gönderilme mevzusunuı Balkan sirketinin sahibi bana söyLemişti.Ancak sınavsızbile gecicek olsam aralık ayı gelmiş.Ocak'da sofyadayım desem.Ocak'ta hangi sınıfLA egitime baslıycam? Geri kalmıs olmazmıyım?