Bulgaristanda eğtim gören arkadaslara sorularım olacak...Cevaplayacak kişilere şimdiden mınnettarım...
1.Daha vizem cıkmadı bugun yarın cıkacak fakat ben giderken ailemınde benımle bgye gidebilmesi için ne yapmam gerekiyor?İlk gidişs ve daha sonrası için soruyorum
2.Hangi yurtlar ögrenım için giden insanlara uygun?Sofya'da kac tane yurt var.Devlet yurtlarımı özel yurtlarmı hangısı daha cazıp?
3.BGye giden bayan ögrencıler genelde nerelerde kalıyor?
sorularımı yanıtlarsanız mınnettar olacagım tesekkurler...
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-11-23 19:22:15
1. ailenden gelecek olan bireylerin de vizeye başvurmaları gerekiyor. Benim önceki senelerde getirdiğim öğrenciler öğrenci vizeleri için başvururken aileleri de turist vizesi için başvurmuşlardı ailelerinin vizeleri kendilerininkinden 1 hafta önce kadar çıkmıştı şimdi senin vizenin çıkması yaklaştıysa onların da vizelerini alma tarihleri seninkinden daha geç olacak.
2. Bulgaristanda her üniversitenin kendi yurtları mevcut, sayı olarak ne desem sana yalan ama sofyada yurtların toplandığı 50.000-55.000 nüfuslu (tabi hepsi öğrenci değil) "studentski grad" (öğrenci şehri) diye tabir edilen bir semt var ve neredeyse bütün okulların yurtları burada. Özel yurt konusu da sofyada özel yurt kavramı türkiyedeki gibi gelişmiş değil yani özel yurt sofyada çok fazla mevcut değil.
3. Bg ye gelen bayan öğrenciler içinde yurtlarda yaşayanlar da var evlerde yaşayanlar da var. Genelleme yapmak yanlış olur ama ben kişisel olarak evi tavsiye ederim.
Şimdiden sana başarılar dilerim. Umarım hakkında hayırlısı neyse o olur. Kolay gelsin...