Sükut Dergahı
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

Sükut Dergahı 2008-11-22 (12:30)
Deniz Güzelhisar (Güzelhisar)
Vaktiyle, yol üzerinde bulunan bir dergahın dervişleri, yoldan geçen herkesi misafir kabul ediyordu. Burada hiç konuşulmuyordu. Dervişler anlatmak istediklerini kalben ifade ediyorlardı.

Bir gün dergahın kapısına bir yolcu geldi. Yolcu kapıda öylece durdu ve bekledi. Burada, misafir geldiğini dervişler firaset yoluyla anlıyorlardı, o yüzden kapıda tokmak yoktu. Bir süre sonra kapı açıldı, içerdeki derviş, kapıda duran yolcuya baktı. Bir selamlaşmadan sonra söz'süz konuşmaları başladı.

Gelen yolcu, dergahta kalmak istiyordu.
Derviş içeri girdi, sonra elinde ağzına kadar suyla dolu bir kapla döndü ve bu kabı yolcuya uzattı. Bu, yeni bir misafiri kabul edemeyecek kadar doluyuz demekti. Yolcu dergahın bahçesine girdi, aldığı bir gül yaprağını kabın içindeki suyun üstüne bıraktı. Gül yaprağı suyun üstünde yüzüyordu ve su taşmamıştı. Derviş kapıyı açarak yabancıyı içeriye aldı. Suyu taşırmayan bir gül yaprağına her zaman yer vardı.
2008-11-22 (13:38)
Ufuk Cıngıl (fekame)
Ufuk Cıngıl (fekame)
guzel.
yalniz, bunun daha devami vardi galiba :S
2008-11-22 (13:40)
Hmm ben bu kadarını okudum (:
2008-11-22 (13:58)
Number One (numberone)
Number One (numberone)
Derviş kelimesini duydular ya hemen başlıycaklar İslami taşlamaya!!

bu mesele de ne kadar meşhur oldu yaw, kimisi derviş deilde rahip olarak anlatıyo olayı, kimisi dergah değilde budist tapınağı olarak anlatıyo...

Zaten saçma geldi de!!! Şaşkın
2008-11-22 (15:19)
Ufuk Cıngıl (fekame)
Ufuk Cıngıl (fekame)
Çok mutlu harbiden baslanmis islamla iliskilendirilmeye Göz kırpıyor
ama ben bu hikayede dinden/mekandan ziyade felsefeye odaklandim (back to the future Şaka yapıyor).
daha once duydum saniorum ama emin dglim, belki hepsi bu kadardir...
2008-11-22 (19:29)
numberone demiş ki:
Derviş kelimesini duydular ya hemen başlıycaklar İslami taşlamaya!!

bu mesele de ne kadar meşhur oldu yaw, kimisi derviş deilde rahip olarak anlatıyo olayı, kimisi dergah değilde budist tapınağı olarak anlatıyo...

Zaten saçma geldi de!!! Şaşkın

Taşlama derken Gözlerini yuvarlıyor
2008-11-23 (13:10)
Ahmet Kula (cameron84)
Ahmet Kula (cameron84)
müslümanlıktan değil ama...türkiyedeki dindarlardan inanılmaz derecede tiksiniyorum...ben 24 yaşındayım bu kadar pislik,ahlaksız,kötü niyetli insanlar görmedim...yani bu insanları görünce benim asil orduma bir kez daha şükrediyorum...iyi ki varlar...çok çirkefler yaa...ALLAH belalarını versin...kompleksli köpekler...
2008-11-23 (15:16)
Tütü Bayrak (tütiye)
Tütü Bayrak (tütiye)
Güzelhisar demiş ki:
Vaktiyle, yol üzerinde bulunan bir dergahın dervişleri, yoldan geçen herkesi misafir kabul ediyordu. Burada hiç konuşulmuyordu. Dervişler anlatmak istediklerini kalben ifade ediyorlardı.

Bir gün dergahın kapısına bir yolcu geldi. Yolcu kapıda öylece durdu ve bekledi. Burada, misafir geldiğini dervişler firaset yoluyla anlıyorlardı, o yüzden kapıda tokmak yoktu. Bir süre sonra kapı açıldı, içerdeki derviş, kapıda duran yolcuya baktı. Bir selamlaşmadan sonra söz'süz konuşmaları başladı.

Gelen yolcu, dergahta kalmak istiyordu.
Derviş içeri girdi, sonra elinde ağzına kadar suyla dolu bir kapla döndü ve bu kabı yolcuya uzattı. Bu, yeni bir misafiri kabul edemeyecek kadar doluyuz demekti. Yolcu dergahın bahçesine girdi, aldığı bir gül yaprağını kabın içindeki suyun üstüne bıraktı. Gül yaprağı suyun üstünde yüzüyordu ve su taşmamıştı. Derviş kapıyı açarak yabancıyı içeriye aldı. Suyu taşırmayan bir gül yaprağına her zaman yer vardı.

cidden güzelmiş Çok mutlu bende baska bir türlü biliyordum ama buda güzelmiş..paylasım için saol..
2008-11-23 (16:06)
Cihad Alp (bordo bereli007)
Cihad Alp (bordo bereli007)
cameron84 demiş ki:
müslümanlıktan değil ama...türkiyedeki dindarlardan inanılmaz derecede tiksiniyorum...ben 24 yaşındayım bu kadar pislik,ahlaksız,kötü niyetli insanlar görmedim...yani bu insanları görünce benim asil orduma bir kez daha şükrediyorum...iyi ki varlar...çok çirkefler yaa...ALLAH belalarını versin...kompleksli köpekler...

Gülüyor Gülüyor Gülüyor 0084 reyting iş başında!!!

sen bi de başka ülkeye git de gör...... Gülüyor
2008-11-24 (02:00)
Ragıb Burak (ragıp burak)
Ragıb Burak (ragıp burak)
cameron84 demiş ki:

Konuyla ne alakası var bu yorumun anlayamadım. Pek dindar bi insan değilim, ancak kafama takıldı; kötü niyetli insanlar olabilir, bunlar din kisvesine de sığınabilirler. İnsanlıktan nasibini almayan zevat her zaman olmuştur.
"Asil ordu" ibaresi... Ordumuz tabiki asildir. Kimsenin buna itirazı yok. Yalnız şurası muamma, ordunun görevi vatanı dindarlardan mı korumaktır. Art niyetli insanlar her zaman olmuştur. Ve her kesimde de olmuştur. Ama ordu iyiki var, ordu göreve, ordudan korkma... bu deyimler eskide kaldı. Artık kalmadı bence.
Ana konunun dışına çıktım diğer üyelerden özürdiliyorum. Şunu söylemek istiyorum. 21. yy. modern, demokrat ve insan haklarına saygılı bir Türkiye de yaşıyoruz. Artık geçelim bazı şeyleri. Öküz altında buzağı aramayalım.
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa