Ukraynada Eğitim..Önemli..
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Ukraynada Eğitim..Önemli.. 2008-11-21 (04:00)
Selamlar arkadaşlar..

bir kaç aydır takip ediyorum sitenizi..Elimden geldiğince de okumaya çabaladım ama bir kaç sorum olacak..Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Kiev'de uluslararası ticaret okumak istiyorum..Hatta istanbul'dan YorkTrade'i bilenler için illa üniversite eğitimi değil özel sertifikalı kurslarda olabilir..

Yalnız okullar ekim-kasım gibi açılmış..Ben ocak ortası ve sonu gibi gelebilicem..Geldikten hemen sonrada dil kursuna gitmem gerekiyor..

Bi kaç yerde ocak'ta başlayan ve 1.5 yıl süren üniversitelerin verdiği dil eğitimi ile ilgili yazı okumuştum..

1.si böyle bir durum oluyomu?
2.si dil eğitimi ile ilgili kısım ücretler nedir ne değildir? (Fransızca,Rusça-Ukraynaca)
3.olara uluslararası ticaret bölümü fiyatları nedir?
4.sü Ukrayna'da part-time çalışma fırsatı varmı? Varsa saatlik ücretler ne kadar olur ortalama..Bolca zamanım olacak ilk yıl malum...

İngilizcem iyi seviyede..Tabi pratik şimdilik 2 dakika düşünüp cevap verme düzeyinde..Gülümsüyor
Fransızcam başlangıç düzeyinde..
2 yıl sonunda 3 dili(Rusça,Ukraynaca,Fransızca) birden öğrenip..Üstüne dış ticaret eğitimini tamamlak ve Türkiye'ye dönmek istiyorum..

Kariyer amaçlı gelicem ukrayna'ya..Muğla'da okudum..Marmaris Bodrum Fethiye bilirsiniz..Eğlenecek zamanları geçirdim..(tabi gel şu kızları sonra konuş diyen olabilir:) ) saygım sonuz.. İşin sosyal ve eğlence kısmında değilim..Ciddi ciddi cevap veren arkadaşlar olursa çok memnun olurum..

Ayrıca forumda tartışılan ucuz mu pahalı mı yorumlarını yanlış anlamasın kimse ama çok komik buldum..

Türkiye'de 400 dolarla geçinebileceğiniz ve iyi eğitim alabileceğiniz bir şehir yok..İtiraz eden arkadaşlara da İstanbul'un kasımpaşası ve Tarlabaşısında(fuhuş ve uyuşturucunun göbeğidir Gülümsüyor ) en düşük kira ücretinin 400 ytl olduğunu belirteyim..Otobüslerde 1.3 ytl yaklaşık 1 dolar..O paraya ne ankara da ne izmir de ne istanbul da ne muğla da ne de antep'te yaşayabilirsiniz..O yüzden bence gayet makul rakamlar..(durumu olmayan arkadaşlar yanlış anlamasın,kandırılmalarınada üzüldüm gerçekten ama cidden o rakamlara TR de okuyamazsınız)

Gördüğüm kadarıyla da 4 kişi 2 odalı bir ev tutmak her açıdan daha mantıklı..kimileri günlük 1 dolar yurt parasıyla ancak bu kadar demiş..E mutfak yok o yok bu yok akıl vermek gibi olmasında zaten yemeğinizi dışardan yediğiniz için her biriniz ekstradan 150-200 dolara yakın para harcıyosunuz..bari 4kişi birleşin 400 dolara 2 oda yer tutun..sağlıklı şeyler yiyin..aynı paraya gelmiyomu.. Gözlerini yuvarlıyor

Teşekkür Ederim şimdiden..
2008-11-22 (09:04)
Barbaros Deniz (Rhodes88)
Barbaros Deniz (Rhodes88)
Valla ben Odessa da şuan özellikle 400 dolara ev olacağını 2 oda sanmıyorum . Emlakçılar ilgilenmiyorlar bile . Olunca da yaşanacak olmuyor =)

Rusca - Ukraynaca eğitimi : Akıl vermek gibi olmasın ama 2 yılda iki dili almak zor gelir adam gibi öğrenemezsin . Çünkü dil birikim işidir . Ben dil mezunuyum işim dil . Ama 2 senede iki dil olursa hep düşünme payı 2 dakika olur Göz kırpıyor
2008-11-24 (18:34)
Sen Ben (falcurti)
Sen Ben (falcurti)
550 dolardan başlıyor 2 odalı evler. merkezden azıcık uzakta.
2008-11-25 (17:37)
Bildiğim kadarıyla ocaktan sonra ukraynaya öğrenci vizesi ile giriş yapman mümkün değil.
Yılbaşına kadar giriş yaptın yaptın yapamadın geri dönüyorsun.
Bana gore de ukraynaca ogrenmenın hiç bir faydası olmayacak Gülümsüyor Çoğu yerde ya gavaryu pa-ruski yazısını görmek mümkün.
Ama gittikçe kullanımı da yaygınlaşmıyor değil.

Ama bence faydası olmayacak.
Eğer zamanın yok ise sana bu saatten sonra türkiyede dil kurslarından başkası yardımcı olamaz.Olmadı bir tatar kadın bulursun saat başına para verirsin.

Ev kiralarına gelince, emlakçıyada ilk ay ev kirası kadar bir ücret veriyorsun.Adına komisyon diyorlar ama %100 komisyon da çok abartı gerçekten.
Ev işi ancak kışın daha ucuz ve uygun olur.Çünkü çoğu yerde fiyatlar yazın artar kışın düşer Gülümsüyor
3 odalı dayalı döşeli her şeyi yeni merkezde bir evi 550 dolara tuttular kırımda bizim arkadaşlar.
2 ay sonra 350 dolar olur Gülümsüyor