Günlerdir hatta aylardır gezmediğim form gitmediğim sehir kalmadı Bulgaristanda eğtim alabilmek için fakat cok üzücü bir manzara ile karsılastım.
İnsanlar 3 kurusluk menfaat için birbirine düşmüş.3kurus derken küçümsemiyorum fakat herkez birbirinin kuyusunu kazmaya herkez Birbirinin arkasından sacma sapan yorumlar yapmaya baslamıs.Gördüm ki olay insanlara yardımcı olup Bg2de eğitim almasına yardımcı olmak degıl ceplerini doldurmak.Şimdi burdaki Türk arkadaslara soruyorum arkadaslar amacınız ne? Eğer cebinizi doldurmaksa insanlar göründükleri kadar saf degıl.Yok eğer insanlara hem yardımcı olup hemde para kazanmaksa bu iş bu şekilde olmaz simdi bakıyorum herkez birseyler soylemıs dogru yanlıs tartısılır.Herkez bgyi kötülemiş peki soruyorum sen neden orda okuyosun olumsuzluklarını gordun rusvettı zorlukları butun olumsuzlukları gordun neden cantanı alıp gelmedın? Diskotekalarda sabahladın orda olanları gordun okuyamadın neden donmedın? kumar oynadın yerı geldı ailenın gonderdıgı okul parsını bır anlık heves ıcın kaybettın neden ben bu ısı yapamayacagım deyıp ulkene donmedın?
Şimdi soruyorum sen diskoya gitmediysen diskoya su gitti bu gitti o serefsız dıskodan cıkmaz dıye nasıl konusabılıyosun aynı ortamda senden bulunmusun yerı gelmıs sende aynı olayları yapmısın neden o serefsız oluyorda sen düzgün insan oluyosun?
Bütün arkadasların rüşvet verip ders gecmeye calısırken sen nasıl olduda butun derslerını eksıksız verdınde 2 3 sınıfa gectın? cokmu zekıydın yoksa paranmı coktu?
Sen karı kız pesınde kosmadında nerden bılıyosun herkezın karı kız pesınde oldugunu? muneccımmısın yoksa muneccımlerle duzeylı bır ılıskınmı var?
Arkadaslar ıster bgde olsun ıster Turkıyede okuması kolay degıl her gıttıgın yerde ogrencıysen buyuk yada kucuk bır suru zorluk senı beklıyor olacak kararını verdıkten sonra herseyı goze aldıktan sonra ben OKUMAK için gidiyorum baska işim olmaz dedıkten sonra nere olursa olsun basarılamayacak hıcbırsey yoktur o yuzden insanların umutlarını kırmaktan vazgecın....
Son söz olarak TÜRKÜN TÜRK'den baska dostu yoktur sozunu hepınıze hatırlatır...
Esenlikler dilerim...
bulgaristan mevzusu amma dallanıp budaklandı millet ilgilenmiyorsa bile inanın merak edip konuları okuyor;)
DarkApple demiş ki:
bulgaristan mevzusu amma dallanıp budaklandı millet ilgilenmiyorsa bile inanın merak edip konuları okuyor;)
Değil mi Cenk

Azı olan konusuyor.Bu arada konuyu açan arkadaşın bazı tesbitleri tamamı ile doğru ve verdiği mesajda çok hosuma gitti.Türk'ün türkden başka dostu yoktur bu kesinlikle doğru.
saygılar
Herkez kendisini alim zannediyo ben okuyorum ama sen okuyamazsın diyo:S
Başımdan gecen olayı anlaatyım bir cocukla tanıstım cocuk bgye 2004 yılında gıtmıs işte sole kotu bole kotu okuyamazsın cok zor rusvet var vs dedi sorularım karsısında afalladı
burdakı okunmaz gıdılmez dıye ınsanların umutlarını kıranlarada soruyorum
arkadasım kacıncı sınıftasın 1.sınıftayım hmmm 4 yıl oldu neden hala 1.sınıftasın cevap yok peki...
arkadasım nerde kalıyosun evde neden yurt degılde ev yurtta kopegı baglasan durmaz pekı evde ne yapıyosun ders calısıyomusun cevap yok onada pekı
hangi unıversıtede okuyosun aslında klımentortriskide okudum 1 yıl okul degıstırdım baska bı okula gectım neden klımentte cok fazla rusvet vardı o yuzden peki dersleri gecmek ıcın calıstınmı kafa patlattınmı cevap yok...
soyleyecegım ya arkadasım tamam ıyısın hossun guzelsınde sorun bgdemı sendemı? soruyorum sunay dıye bırısı var ısmını okuyorum 6.sınıf dıyorum evet bılıyorum sunayı dıyor o adam nasıl 6 olmus dıyorum ya abı dıyo o bulgar gocmenı tabı gecer dıyo pekı arkadasım dıyorum bulgarca ogrenmedınmı sen dıyorum yada ıngılızce gene cevap yok...
cagrı dıye bırısı var dıyorum evet dıyo o nasıl gecmıs sınıfları dıyorum abı o ogrencı ısı yapıyo dıyo sırketı var onun dıyo guluyorum ben burda tabı dıyorum eger sırket acmakla kulup kurmakla okul bıtıyosa sende kur sırket bunda bırsey yok sonucta okulunu bıtırmen ıcın bu sartsa kur sırketıde gorelım dıyorum cevap yok...(cagrıcım senınle alakalı en ufak bır kotu kelıme yok farkettıysen konu sana gelınce guluyorum bu yazı senın gıbı ısınde gucunde olanlara degıl calısan ınsanlara bok atanlara camur atanlara)
bizzat yasadıgım olay bu ya arkadasım 2 dusun 1 soyle demıs atalarımız düşünmeyeceksen at o beynı ne ıse yarıyokı?
Bence calısıpta hakkını alamayan kımse yoktur calıstım zannedenler kendını kandırıyodur eger sen oturup baska hıcbırseye bakmadan derslerıne calısıp oncelıkle dilini gelıstırırsen senın onunde hıcbır engell kalmayacaktır saygılarımla...
2 defa değiştirildi
En Son: 2008-11-20 17:43:58
amaç diploma alamksa alırsın ama şunu söyleyeyim artık üniversite diplomasının çok fazla önemi kalmadı,etrafımda o kadar çok fazla üniversite mezunu işsiz var,belki lise mezunları onlardan daha iyi kazanıyorlar.
sofyatek demiş ki:
amaç diploma alamksa alırsın ama şunu söyleyeyim artık üniversite diplomasının çok fazla önemi kalmadı,etrafımda o kadar çok fazla üniversite mezunu işsiz var,belki lise mezunları onlardan daha iyi kazanıyorlar.
kac tane diploman var arkadasım? Sen gidip yüzbinlerce insanın okudugu isletme iktisat bölümünden mezun ol ingilizce dahıl dil bilme sonra pcyi acıp kapamaktan baska birsey bilme sonrada ben üni mezunuyum de yasam artık öle yerlere geldiki artık sadece meslek sahıbı olmakta yetmıyo ve sen kendını gelıstırmezsen Türkiye dahil bircok ulkede ac kalırsın otur diplomanı ye bosa okumusun ama kendını gelıstırırsen sana tum kapılar acılacaktır yanı neymıs hersey ınsanın kendınde bıtıyomus.
Evet amacım diploma almak ama bos oturarak degıl kendimi geliştirerek o diplomanın sahibi olmak...
9 DİL BİLEN HURDACI
Çöpten bulduğu elbiseleri giyen, karnını da çöplerde bulduklarıyla doyuran tahsilli hurdacı,
bisikletine monte ettiği kendi tasarımı 1 metrekarelik karavanında yatıp kalkıyor. Nizamoğlu, gece branda ile örttüğü evini gündüz hurda toplamak için kullanıyor.
Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Ferhat Nizamoğlu, Bulgaristan'da doğup büyümüş. Dünyanın en iyi 70. üniversitesi olan Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi'ni bitirmiş. Rusçayı anadili gibi konuşuyor. Bunun yanında Bulgarca, Sırpça, Makedonca, Slovence, Çekçe, Filipince, Polandca ve Almanca biliyor. 1989 yılında Türkiye'ye göç ederek Bursa'ya yerleşmiş. Bulgaristan pasaportu ile 48 yaşına kadar 42 ülke gezmiş.
Pek çok üst düzey görevlerde bulunmuş. Türkiye'de de resmîkurumlarda çevirmen olarak çalışmış. İki çocuğu bulunan Ferhat Nizamoğlu, 1994 yılında eşinden ayrılmış. O yıldan bu yana çocuklarıyla görüşme imkanı bulamamış. Kendini işe adayan kimya mühendisinin çöküş hikâyesi bir maden yatağını kiralamak için tüm mal varlığını satmasıyla başlamış. Talihsiz adam, turizmde de aradığını bulamayınca sokaklara düşmüş. Hurdacılıkla geçimini sağlamaya başlamış. Çöplerden bulduğu elbiseleri giyen Nizamoğlu, bisikletinin arkasına monte ettiği küçük karavanda yaşam mücadelesi veriyor.
Evi olmadığı için yağmurlu ve soğuk havalarda büyük sıkıntı çektiğini anlatan tahsilli hurdacı, her şeye rağmen hayattan 'tat' aldığını söylüyor. Hatta bir metrekarelik küçük karavanının içinde yakıtsız jeneratör projesi geliştirdiğini iddia ediyor. Projesini noterden onaylattığını belirten Nizamoğlu, hayalini şöyle dile getiriyor: "Hurdacılıktan kazandığım parayla bu jeneratörün bir bölümünü yaptım. İmkanım el vermediği için istediğim verimi alamadım. Şimdi bana şans versinler kuracağım santrallerle Fethiye'nin aydınlatmasını bedavaya getirebilirim.
bu adam da kendini gelistirmis bak.haber turkiyede bi cok gazete de yayinlandi.
2 defa değiştirildi
En Son: 2008-11-20 16:49:10
sofyatek demiş ki:
9 DİL BİLEN HURDACI
Çöpten bulduğu elbiseleri giyen, karnını da çöplerde bulduklarıyla doyuran tahsilli hurdacı,
bisikletine monte ettiği kendi tasarımı 1 metrekarelik karavanında yatıp kalkıyor. Nizamoğlu, gece branda ile örttüğü evini gündüz hurda toplamak için kullanıyor.
Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Ferhat Nizamoğlu, Bulgaristan'da doğup büyümüş. Dünyanın en iyi 70. üniversitesi olan Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi'ni bitirmiş. Rusçayı anadili gibi konuşuyor. Bunun yanında Bulgarca, Sırpça, Makedonca, Slovence, Çekçe, Filipince, Polandca ve Almanca biliyor. 1989 yılında Türkiye'ye göç ederek Bursa'ya yerleşmiş. Bulgaristan pasaportu ile 48 yaşına kadar 42 ülke gezmiş.
Pek çok üst düzey görevlerde bulunmuş. Türkiye'de de resmîkurumlarda çevirmen olarak çalışmış. İki çocuğu bulunan Ferhat Nizamoğlu, 1994 yılında eşinden ayrılmış. O yıldan bu yana çocuklarıyla görüşme imkanı bulamamış. Kendini işe adayan kimya mühendisinin çöküş hikâyesi bir maden yatağını kiralamak için tüm mal varlığını satmasıyla başlamış. Talihsiz adam, turizmde de aradığını bulamayınca sokaklara düşmüş. Hurdacılıkla geçimini sağlamaya başlamış. Çöplerden bulduğu elbiseleri giyen Nizamoğlu, bisikletinin arkasına monte ettiği küçük karavanda yaşam mücadelesi veriyor.
Evi olmadığı için yağmurlu ve soğuk havalarda büyük sıkıntı çektiğini anlatan tahsilli hurdacı, her şeye rağmen hayattan 'tat' aldığını söylüyor. Hatta bir metrekarelik küçük karavanının içinde yakıtsız jeneratör projesi geliştirdiğini iddia ediyor. Projesini noterden onaylattığını belirten Nizamoğlu, hayalini şöyle dile getiriyor: "Hurdacılıktan kazandığım parayla bu jeneratörün bir bölümünü yaptım. İmkanım el vermediği için istediğim verimi alamadım. Şimdi bana şans versinler kuracağım santrallerle Fethiye'nin aydınlatmasını bedavaya getirebilirim.
bu adam da kendini gelistirmis bak.haber turkiyede bi cok gazete de yayinlandi.
Adam kendini geliştirmiş 50 kusur yasına kadar güzel seyler yasamıs ortalama 22 yasında oldugunu dusunursem senın onunde 28sene var. Demekki kendını gelıstırecegın ıyı noktalara gelebılecegın koskoca 28 bu ornegı vermısın guzel ama sız bu adamın 9 dıl bılmesını degıl kendı yaptıgı hataları gostermıs oldunuz teknık yonden kendını gelıstırırken ekonomık ve maddı acılardan kendını gelıstırmedıgını goremıyorsunuz fark burda kendını sadece tek yonden gelıstırmekle olmuyo hayat topyekun bır oyun oyunun bır yonunu goremezsenız oyunda ya ılerleyemezsınız yada kaybedersınız...
bende onu diyorum işte ekonomik ve maddi yönden kendini geliştiremezsen okuyarak bi yere gelemezsin...
sofyatek demiş ki:
bende onu diyorum işte ekonomik ve maddi yönden kendini geliştiremezsen okuyarak bi yere gelemezsin...
gelırsın arkadasım cevremde bınlerce ornek var hıcbır maddı destegı olmadın bırcok yerlere gelmıs ınsanlar.
maddı destegı olupta cahıllıgınden ve bılgısızlıgınden trılyonları batıran cok ornek var elımde...