Rusya'da Okumuş Deneyimli Büyüklerime..
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Rusya'da Okumuş Deneyimli Büyüklerime.. 2008-11-18 (19:23)
Seren Nergiz (Serennergiz)
Seren Nergiz (Serennergiz)
Oncelikle merhaba.
Yaşımıda düşünürsek belki bunları düşünmenin biraz erken olduğunu düşünebilirsiniz.
Ancak şu var ki yaz tatilinde Rusya'ya gitmem, Moskova Üniversitesi'ni yakından gorebılme şansını elde edebilmem hayallerimi büyük ölçüde değiştirdi.
Konuya gelecek olursak bu sene son OKS Kurbanı olarak bir anadolu lisesine yerleştirdim İstanbul'da ve lisenin kapısına adım attığım andan itibaren gelecek hayalleri kurmaya başladım.Zaten uzun senelerdir hukuk bölümü istiyorum ancak üniversite ya da üniversiteden sonra mastır vs. için Rusya'yı gerçekten çok istiyorum
Sizden şunu öğrenmek istiyorum eğer bilginiz varsa.Rusya'da hukuk okumak hangi üniversitede daha caziptir? Ya da eşit ağırlık bölümündeki mesleklere ağırlık veren üniversiteler nelerdir.
Umarım yardımcı olursunuz.İnanın ki çok sevinirim.
He eğerki daha çok erken diyorsanız ben onun üstündede durdum.Şimdiden kurslara gidip çat pat bildiğim Rusça'yı geliştirmeye başlayacağım.Okuma Sabrınıza ve ilginize teşekkürler.
Seren
2008-11-19 (22:20)
Alican Metin (Zerbi)
Alican Metin (Zerbi)
Onunde 4-5 senelik bir zman var fikrin degisebilir veya zamanla farkli seyler isteyebilirsin ama ben yinede cevapliim: Rusya'nin hukuk konusunda en deneyimli okulu st petersburg devlet universitesidir diye dusunuyorum. Lenin Putin ve Medvedev gibi devlet baskanlari da bu universitede hukuk okumuslardir. yalniz ulkelerin hukuk sitemleri deisik olabiliyor oyuzden denklik sorunun cikabilir. kaldi ki kocaman kocaman anayasa, hukuk kitaplarini da rusca ezberlemeye kalkmak bir cesaret isi tabii Çok mutlu master a kabul edilme ve okuma konusuyla ilgili tecrubeli arkadaslar gerekenleri ve proseduru anlaticaklardir..