Yoldan geçerken, çöplerin arasından kömür toplayan ihtiyar nineyi gördüğünde, onun yerinde kendin de olabileceğini hiç düşünmüyor musun?
Senin üstünlüğün ne ki, aynı durumda sen olmayasın ?
Vicdanını 'herkes kaderini yaşar, ne yapayım' diye rahatlatırken, 'Sorumlu' olduğunu unutuyor musun ey asi nefis!
' Komşusu aç iken, tok gezen bizden değildir ' hadisi şerifinde bahsedilen sen değil misin yoksa?
Bir kızıyla terk edilen biçare kadının, mum ışığında geçen soğuk gecelerinin perişan hayali daha gözlerinin önünde takılıyken,önündeki envai çeşit nimetleri beğenmeyip itişini hangi duyguya sığdırıyorsun söyler misin bana?
Irak'ta, Filistin'de işkenceye maruz kalan bacılarının acısını duymuyorsan derinden, gözlerin yaşarmıyorsa vahşete, dualar dökülmüyorsa dilinden, bir kalbin olduğunu iddia ediyorsun doğru mu?
'Doğuda bir müminin ayağına batan dikenin acısını, batıdaki bir mümin hissetmiyorsa, imanı kemale ermemiştir' hadisi şerifi imanın kemalini paylaşmaya, hissetmeye, önemsemeye bağlamışken sen hâlâ duyarsızsan, bana dokunmayan bin yaşasın diyorsan, haydi imanını kendin sorgulayıver!..
Resulullah (sav), 'müminler bir bedenin organları gibidir, birinde ortaya çıkan bir sıkıntıyı hepsi hisseder ve aynı acıyı duyar' buyurmaktadır.
Kalbi kan ağlayanın yüzü güler mi?
Kangren doku musun yoksa vücutta?
Hesap ver nefsim !
Tüm dünya senin için dönüyor sanıyorsun. Başkalarına aldırmadan yaşıyorsun.
Günün birinde hesap vereceğini unutuyorsun.
Ah nefsim, nasıl aldanıyorsun?
güzel bir konu daha tebrikler
yani aslında herkesin ici biraz olsa da burkuluo dunyanın kotu gidisatından.yani ben zannetmiorum ki aksam haberlerini actıgında biri filistini ırak ı gorup de olsun desin ama hareketsiz kalmak insanı bir noktadan sonra duygusuzlastırıor.yani demek istedigim sadece izleyip konusuoruz.aramızda cok az kisi aktif bir tepki gosterior.en buyuk tepkisi cogumuzun seref.....lerin yaptıgına bak.insan mı ya bunlar da diip kanal degistirmek.
çok güzel bir yazı,en büyük iki düşmanımız şeytan ve nefis....şeytana karşı koymanın yolu nefsi terbiyeden geçiyo....yazı için teşekkürler...yüreğine sağlık
Şeytan ve nefis, insanın Allah katında mertebe kazanması için hem engeldirler, hem de vesile. Bunu, Mevlâna’nın şu veciz ifadesinde şöyle görmekteyiz:
“Su, geminin içine girerse onu batırır. Altında bulunursa, onu yüzdürür.” Yani insan nefis ve şeytana hâkim olsa derecesi artar, sahil-i selamete ulaşır. Fakat, o iki düşmana mahkum olursa, ilerleyemez, batar..
inşaallah selemete ulaşanlardan oluruz.paylaşım için tşklr püsküüt püsküüt...
yazılanları okudum güzel ..ama neden bukadar nefsin kötü olduğunu vurgulamıssınız nefsi kötü yapan insanlar değilmidir..cüzi irade vardır..önümüzde doğru yanlış yollar bellidir..yanlısı yaptığımız an günaha daldığım zaman neden hemen nefsi suclarız..yanlışta düşünüyor olabilirim..benim nevi şahsıma münhasır bir düşüncedir..
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-11-17 17:10:57
b249 demiş ki:
“Su, geminin içine girerse onu batırır. Altında bulunursa, onu yüzdürür.” Yani insan nefis ve şeytana hâkim olsa derecesi artar, sahil-i selamete ulaşır. Fakat, o iki düşmana mahkum olursa, ilerleyemez, batar..
bu söz aslında herşeyi özetliyor,onu koyduğunuz yere bağlı...
Dinlenilen yoksa
Vesile olarak Sözünü dinletip kullanılanmı;bu önemli
herhalde tabi söünü dinletmek gerek...