....sevgili Can Dündarın hazirlamıs oldugu ve bu günlerde gösterimde olan Mustafa filmine giden arkadaslarımız varmı ? şayet gittilerse film hakkındakı eleştiri ve yorumlarını kendılerınden bekliyorum şimdiden teşekkürler...
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-11-11 22:08:28
Abbas güçlü ile genç bakışı izle netten cevap orada var

Ben iki hafta kadar önce izlemiştim. Gerçekten çok büyük emek verilerek izleyiciye sunulmuş bir belgesel. Atatürk'ün pek fazla öne sürülmeyen yönlerini perdeye getirmiş. Yapılan olumsuz yöndeki eleştirileri şaşkınlıkla karşıladım. Olaylara biraz geniş bir vizyondan bakmak gerektiğine inanıyorum.
Özetle; "Kesinlikle izlenmesini tavsiye ederim."
tarafsızlıgın baska bi bakıs acısından bakmak oldugunu sanıp cok buyuk bi hatayla baslamıs filme bi kere.. Atatürkü "iyi" bilen bi millete direkt olarak "kötü" yönlerini anlatmıs.. dikkat! "iyi olmayan" dememiş.. "kötü" demiş..
belli ki tartısılmasını istedigi ne varsa koymus filme ama o kadar da abartmıs ki.. tartışılmayacak tek sahne koymamıs mesela..
ben begenmedim en azından belgesel olarak begenmedim.. Belki ilerde bi gün Atatürkün "kötü" bi insan olduguna beni inandırmak isteyecek bi kac arkadasımın zoruyla bi daha izleyebilirim.. Haricinde aklımın ucundan bile gecmez..
filmin siyasi boyutunu olumlu ya da olumsuz diye değerlendirip farklı yargılara varmak şahsen tarih bilgisi belli bir seviyeye ulaşmış insanların işi diye düşünüyorum. elbette benim kafamda da siyasi olarak farklı şeyler oluşmadı değil film hakkında, ancak tarihsel çerçevede bu film hakkında yargılarda bulunmak yerine, şüpheyle bakmak daha sağlıklı olacaktır kanaatimce. çünkü tarih bilgim bu filmi olumlu ya da olumsuz şeklinde nitelendirmek için yeterli değil.
siyasi analizinden bağımsız olarak değerlendirecek olursam; filme giderken büyük bir önderin sinemaya aktarılmış hayatını izleyeceğim için heyecanlanmıştım. çünkü bu bizim sinema geleneğimizde pek olmayan bişey. belki de bu heyecanım, öncesinde bu filmle ilgili hiçbir araştırma yapmamamdan kaynaklanıyordu. sonuç olarak filmin sonunda, büyük bir önderin hayatını izleyen, o insanı gerçekten seven bir çoğunluğun oluşturduğu seyirci kitlesinin, sıradan bir film izlemiş gibi kalkıp çıkmaları (alkışlamamaları vs ) tatmin edici bir film izlemediklerinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. çünkü film değil belgesel izlediler. ve bu belgesel de bana göre iyi bir tarihçinin bile belgeleri video arşivini düzenleyip bir yönetmen ve yapımcıyla anlaşması sonucu oluşabilecek bir şeydi. yani çok da özgün bir şey izlediğimi söyleyemeyeceğim. iskoçların bağımsızlıklarını kazanmaları için çok önemli bir öneme sahip olan william wallece ın hayatının beyazperdeye uyarlanmasını farklı enstantaneler katarak cesur yürek in oluşmasının sağlanması gibi, bu kadar olmasa da buna benzer bir beklenti içinde bile olmamak gerekiyor izlemeden önce..
2 defa değiştirildi
En Son: 2008-12-14 01:28:20