Tehlikenin Farkında mısınız!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Tehlikenin Farkında mısınız! 2008-11-11 (17:20)
Sizde farkında mısınız ?Bu ülke ne zaman düze çıksa ne zaman devlet kendi halkıyla birleşse bütünleşse ,birileri(!) çıkıyor ve buna dur diyor,Bu harekete ket vuruyor.Bu ne zamana kadar böyle devam edecek acaba?Yoksa Kitabımızda bahsi geçen millet bizmiyiz?..."O toplum ki her 10 yılda bir darbe yerde bundan ders almaz..."
Kızıyor ve kınıyorum ,kenan evreni hala sempozyumlara,seminerlere,panellere davet edenlere...şaşırmamak elde değil...Allah aşkına Kenan Evren değilmiydi bu ülkeye bu topluma darbe vuran,Ne yararı oldu ki bundan sonra ne yararı olacak?...Hangi mantık sahibi bir insan,hangi zihniyet hesap sormak yerine madalya takar böyle insanlara...
İnsaf diyorum...
Cumhuriyet Gazetesinin bir silah olarak kullandığı "Tehlikenin Farkında mısınız" sloganı artık kendi aleyhine dönmeye başladı.
Bu milletin suskunluğu korkudan değil vakardandır...Tokadı şefkat iledir,şefkat bilene.Azabı şediddir zulmü yol bilene...
Şimdi Tekrar Soruyorum;

Tehlikenin Farkında mıyız?
2008-12-17 (03:21)
Kurtulus Seckin (kurty)
Kurtulus Seckin (kurty)
Dostum asıl tehlike geriye gitme düsüncesidir. Yani irticai faliyetler yürütmektir. Malum

Türkiye nin durumu ortada ; güçlü bir devletiz ama olması gerekenden çok çok gerideyiz.

Bizim daha ivmeli bir şekilde ilerlememiz gerekirken bir de gericilikle uğraşmamamız gerekir.

Sağ olsun iktidardakiler zaten yeteri kadar irticai faliyetlerde bulunuyorlar. Bu gün

büyümemiz %0,5 lere kadar düştü. Devletin elinde ne var ne yok gerekli gereksiz her şeyi

sattılar. IMF den yine borç almaya başlandı. İç-dış borç yarım trilyon dolara ulaştı.

Darbeyi yapan hangi zihniyettir demişsin ama darbeyi görmemişsin anlaşılan (benim gibi).

Biraz okursan internette araştırma yaparsan darbe yapmamanın ne kadar aptallık

olduğunu görürsün. Sağ-sol çatışması içinde insanlar hiç düşünmeden birbirlerini

vuruyorlardı , polis eşliğinde esir takası yapılıyordu , evler basılıyordu , sokağa

çıkılamıyordu. Sence darbe olmasaydı kendiliğinden çözülürmüydü bunlar yoksa daha da mı

kötü olurdu. Sence yıllarca okumuş eğitim almışi , vatan,bayrak sevgisi herkesten çok olan

bu kişilerin ülkenin zararına veya kendi çıkarına göre hareket etmesi mantıklımıdır.

Atatürkün yolundan gittiğimiz sürece hersey vız gelir tırıs gider. Şimdiye kadar öyle oldu bu ülke çok şey atlattı Atamız sayesinde. Şu sıralar her ne kadar Atatürkü bize ,çocuklara düşman etmeye çalışsalarda başaramayacaklar.Cumhuriyetini sev koru , ön yargılı olmadan Atatürkü oku anla senden daha vatansever biri olamaz emin ol.
2008-12-19 (15:06)
Deniz Güzelhisar (Güzelhisar)
Darbeden olmadan önce olaylar aşırı şiddetliyken darbe olunca birden nasıl da bıçak gibi kesildi olaylar onu da sorgulamak lazım.
Şayet hiç bir olay,hiç bir örgüt bir karardan ötürü bıçak gibi kesilemez.
Provakatörlere kurban gidilen bir halkın darbe ile kurtarılmış gösterilmesine halen inanmak mı ileri gitmek oluyor.
Yarın bir gün birisi (ne görüşte olursa olsun; sağ görüşlü, sol görüşlü, şeriat temelli ya da marksist temelli...) fikirleri için olaylar çıkartıp onu kendi yöntemi ile susturmayacağı ne mağlum. (:
2008-12-20 (13:26)
Kurtulus Seckin (kurty)
Kurtulus Seckin (kurty)
Güzelhisar demiş ki:
Darbeden olmadan önce olaylar aşırı şiddetliyken darbe olunca birden nasıl da bıçak gibi kesildi olaylar onu da sorgulamak lazım.
Şayet hiç bir olay,hiç bir örgüt bir karardan ötürü bıçak gibi kesilemez.
Provakatörlere kurban gidilen bir halkın darbe ile kurtarılmış gösterilmesine halen inanmak mı ileri gitmek oluyor.
Yarın bir gün birisi (ne görüşte olursa olsun; sağ görüşlü, sol görüşlü, şeriat temelli ya da marksist temelli...) fikirleri için olaylar çıkartıp onu kendi yöntemi ile susturmayacağı ne mağlum. (:

İyi diyorsun hoş diyorsun da darbeyi çok küçümsüyorsun. Darbeden sonra sonra bütün örgütlerin sesi soluğu kesildi diyorsun. Darbe öyle küçük bir şey değildir. Sokağa çıkma yasağı uygulayıp meydanda 2 tank gezdirerek darbe yapılmaz ve öyle de olmadı. Onbinlerce kişi tutuklandı , yargılandı. ANAYASA değişti. Ülkede bir çok değişiklik yapıldı. Daha önceden de dediğim gibi asker bu vatan için herşeyi yaparken , gerektiğinde canını verirken , neden ülkenin daha kötü durumda olmasını istesin ki ??

Şimdi sağ sol demişsin buna kimsenin önem vermemesi gerekir ki doğrusu budur ama şeriat rejimini uygulamak isteyenler mevcut düzenin yani cumhuriyetin , laikliğin ve halkçılığın tamamen ortadan kalkmasını ister ki bu da Atatürk'ün ilkelerini kaldırmaktır. Eğer şeriat iyi bir şey olsaydı Atatürk o zamanlarda kendisine teklif edilen padişahlık mevkiini kabul eder ve halifeliği de kaldırmazdı. Aşırı dincilerin Atatürkü sevmemsi hatta nefret etmesinin sebebi de budur.

Dediğin gibi provakatörlerin (kışkırtıcı) yüzünden bir çok kişi zarar görmüştür. Hiç bir eylemde eylemin en ön sırasında gitmesi beklenen kişiler eylemde bile olmazlar. Argo olarak gazı verip gönderirler diyebiliriz. Halkın gaza gelmemesi için de tek engel yolu ise eğitim ve öğretim.
2008-12-20 (17:55)
Peki ben sana şunu soruyum (:
Ülkeye karşıt görüşün darbe ile hakim olsa yüz bin kişi de demiyorum milyonlarca kişiyi tutuklasa hatta assa ya da kesse:

"Sen davandan vazgeçer misin?"

Evet darbe sonrası çoğu kişi davalarından vazgeçmediler, fakat şiddetten vazgeçtiler. Çünkü şiddet darbeyi haklı çıkartmak için yapılan bir oyundu ve çok da güzel oynandı.
Bir ülkede temelde birlik var iken temel değerler kabul edilmiş iken illa ki farklı sesler olacak. Örneğin farklı düşüncelere sahip olabiliriz ama Türkçe'yi yazıda kullanma bilincinde göründüğü kadarı ile ortaklaşacağımız bir yer de mevcut.
Yani çeşitlilikler darbe,ihtilal,kan ile değil hoşgörü ile savunulmalı. Bu yüzden darbeyi desteklemiyorum.

Şeriat konusu inan çok abartılıyor, yani insanlar nasıl korkutulur o amaçlanıyor burdan. Sonrasında ülkeye şeriat geliyordu biz önledik diye bir darbe yapılırsa pek şaşırmam. Bu ülke doğru yolunu kendi seçebilecek bir ülke, zamanında o şekilde de dünyaya hükmetmişiz. Korkutmamak gerek korkutulmamak gerek bilinçli halkın iradesine bırakmak gerek..

Çünkü Türk milleti genel olarak bağımsızlığından taviz vermeyen ruhunu İslam'dan alan bir millettir. Yönettiği veyahut yönetildiği her yerde adalet,hoşgörü ve diğer özelliklerini sergileyecektir. Hiç bir milletten üstünlüğü olmadığı gibi hiç bir milletten de eksikliği yoktur. Meziyetleri ise yukarıdaki gibidir (:
2008-12-21 (23:12)
Kurtulus Seckin (kurty)
Kurtulus Seckin (kurty)
Gülümsüyor Her şeye sen cvp vermişsin zaten hocam.

Alıntı:
"Sen davandan vazgeçer misin?"

Evet darbe sonrası çoğu kişi davalarından vazgeçmediler, fakat şiddetten vazgeçtiler. Çünkü şiddet darbeyi haklı çıkartmak için yapılan bir oyundu ve çok da güzel oynandı.

Alıntı:
Yani çeşitlilikler darbe,ihtilal,kan ile değil hoşgörü ile savunulmalı. Bu yüzden darbeyi desteklemiyorum.

Yukarıda da dediğin gibi ortada zaten bir şiddet vardı ki bu aşikar. Bazı durumlarda yangını suyla söndürmeye kalksan söndürürsün ama çok fazla ağacı kaybedersin. Bu gibi durumlarda yangını yangınla söndürmek delilik gibi gözükse de aslında ne kadar ormanın kurtarıldığını anlamak biraz zor olur.

Alıntı:
Türkçe'yi yazıda kullanma bilincinde göründüğü kadarı ile ortaklaşacağımız bir yer de mevcut.
eyw Göz kırpıyor

Alıntı:
Şeriat konusu inan çok abartılıyor, yani insanlar nasıl korkutulur o amaçlanıyor burdan

Kim amaçlıyor ??

Alıntı:
Sonrasında ülkeye şeriat geliyordu biz önledik diye bir darbe yapılırsa pek şaşırmam

Hiç bir darbe elde somut delil olmadan yapılmaz , yapılmamıştır.

Alıntı:
Çünkü Türk milleti genel olarak bağımsızlığından taviz vermeyen ruhunu İslam'dan alan bir millettir. Yönettiği veyahut yönetildiği her yerde adalet,hoşgörü ve diğer özelliklerini sergileyecektir. Hiç bir milletten üstünlüğü olmadığı gibi hiç bir milletten de eksikliği yoktur.

Sonuna kadar katılıyorum. Tarihte bir çok örneği var.

Şimdi tamam ülkenin %95 i müslüman , ayrımcılık yapılmıyor , gereken haklar veriliyor vs.
Üç tür müslümanı ele alalım :
Birincisi ; din konusunda Kitap'tan edindiği bilgileri temel bilgi olarak kabul eden , dinin gereklerini kimseyi kandırmaya çalışmadan yapan , eğitime önem veren kişilerdir.
İkincisi ; din hakkında çok şey bildiğini sanan anlatıığı şeylerde mişli geçmiş zamanı çok kullanan insanlarla ilişkileri sadece kendi çevresindekilerle olan , yeniliklere tamamen kapalı olan kişilerdir.
Üçüncüsü ; namazını kılıp camiden çıktıktan sonra kızların,kadınların oralarına buralarına bakan , tatil yerlerinde plajlarda günahı onlara,onlar açıyor deyip HAYVANLIĞIN en daniskasını yapan , türbanlarını veya baş örtülerini bahane ederek tartışma çıkarmaya çalışanlardır.

Şimdi 1.sine dindar
2.sine şeriatçi veya dinci
3.süne müslüman taklidi yapan kimse derim ben.

Esas nokta dindar ile dinciyi birbirinden ayırt edebilmektir.
2008-12-23 (01:00)
Tabi dediğin gibi diğer görüşlerde de olduğu gibi Din konusunda da suistimalcilar,taklitçiler ve gerçek manası ile düşüncelerini yaşamak isteyenler mevcut.
Gerçi bizim ülkemizde üç şeye kötü örneklerden ötürü çok gereksiz saldırılar var.

Din,Ordu,Tarih..

Her üçünün de ideal olanını zaten kişilerin isterse bulabileceğini düşünüyorum ve saygılı,seviyeli tartışma için teşekkür ediyorum (:
2008-12-23 (02:09)
Anıl Soylu (imaginärachse)
Anıl Soylu (imaginärachse)
sanki 80 darbesini sag yapmadi Çok mutlu kenan evren solculari ezmedi sanki Çok mutlu ulen bissürü kitap yaktilar Çok mutlu darbe tartiscaksak ülkenin karanliga gömülüsünü tartiscaksak bu ülkeyi sadece 4 sene yönetmis soldan hesap sormak kenan evrene destek vermek kadar akilcildir Çok mutlu