Her şeye sen cvp vermişsin zaten hocam.
Alıntı:
"Sen davandan vazgeçer misin?"
Evet darbe sonrası çoğu kişi davalarından vazgeçmediler, fakat şiddetten vazgeçtiler. Çünkü şiddet darbeyi haklı çıkartmak için yapılan bir oyundu ve çok da güzel oynandı.
Alıntı:
Yani çeşitlilikler darbe,ihtilal,kan ile değil hoşgörü ile savunulmalı. Bu yüzden darbeyi desteklemiyorum.
Yukarıda da dediğin gibi ortada zaten bir şiddet vardı ki bu aşikar. Bazı durumlarda yangını suyla söndürmeye kalksan söndürürsün ama çok fazla ağacı kaybedersin. Bu gibi durumlarda yangını yangınla söndürmek delilik gibi gözükse de aslında ne kadar ormanın kurtarıldığını anlamak biraz zor olur.
Alıntı:
Türkçe'yi yazıda kullanma bilincinde göründüğü kadarı ile ortaklaşacağımız bir yer de mevcut.
eyw
Alıntı:
Şeriat konusu inan çok abartılıyor, yani insanlar nasıl korkutulur o amaçlanıyor burdan
Kim amaçlıyor ??
Alıntı:
Sonrasında ülkeye şeriat geliyordu biz önledik diye bir darbe yapılırsa pek şaşırmam
Hiç bir darbe elde somut delil olmadan yapılmaz , yapılmamıştır.
Alıntı:
Çünkü Türk milleti genel olarak bağımsızlığından taviz vermeyen ruhunu İslam'dan alan bir millettir. Yönettiği veyahut yönetildiği her yerde adalet,hoşgörü ve diğer özelliklerini sergileyecektir. Hiç bir milletten üstünlüğü olmadığı gibi hiç bir milletten de eksikliği yoktur.
Sonuna kadar katılıyorum. Tarihte bir çok örneği var.
Şimdi tamam ülkenin %95 i müslüman , ayrımcılık yapılmıyor , gereken haklar veriliyor vs.
Üç tür müslümanı ele alalım :
Birincisi ; din konusunda Kitap'tan edindiği bilgileri temel bilgi olarak kabul eden , dinin gereklerini kimseyi kandırmaya çalışmadan yapan , eğitime önem veren kişilerdir.
İkincisi ; din hakkında çok şey bildiğini sanan anlatıığı şeylerde mişli geçmiş zamanı çok kullanan insanlarla ilişkileri sadece kendi çevresindekilerle olan , yeniliklere tamamen kapalı olan kişilerdir.
Üçüncüsü ; namazını kılıp camiden çıktıktan sonra kızların,kadınların oralarına buralarına bakan , tatil yerlerinde plajlarda günahı onlara,onlar açıyor deyip HAYVANLIĞIN en daniskasını yapan , türbanlarını veya baş örtülerini bahane ederek tartışma çıkarmaya çalışanlardır.
Şimdi 1.sine dindar
2.sine şeriatçi veya dinci
3.süne müslüman taklidi yapan kimse derim ben.
Esas nokta dindar ile dinciyi birbirinden ayırt edebilmektir.