Merhaba arkadaşlar,
Bir ay içinde Sydney'e dil eğitimi için gideceğim. Ama gitmeden önce herşeyi eksiksiz yapmak istiyorum. Sydney yada Avustralya'da yaşayan, okuyan arkadaşlardan bir kaç konuda yardım istiyorum;
1.Türkiye ile para transferlerinde kolaylık sağlkamak için Türkiye'den hangi bankadan hesap açtırmak gerekir...
2. Türkiye ile telefon görüşmesi için hangi GSM şirketini kullanmalıyım? Yada telefon görüşmeleri için bir tavsiyeniz var mı?
3.Sizin kesinlikle unutmaman gerekir dediğiniz şeyler nelerdir?
Şimdiden teşekkürler...
Öncelikle okulun kalacagin yerin ayarlanmasina dikkat et. İyi bir ailenin olmasinda olmasi onemli.
Okulu iyi arastir ben uniworld college de okuyorum Keske farkli bir okula gitseydim. Bazi okullar ogrencilerine is dahi buluyorlar.
Cebinde en az 1500 aud para olmali
Okul baslamadan en az 1 hafta once gitmelisin. Etrafa alismak okulun formlarini doldurmak felan derken zaman kaybedeceksin
Okul ucretleri 8500 aud den basliyor. Insurange fee, registration fee, materials fee, housing fee derken 9500 ü buluyor
Yanınıza kesinlikle bir kredi kartı alın kredi kartsız olmaz. Bazen nakit kabul etmiyorlar sadece kredi kartı kabul ediyorlar.
Ben akrabalarım aracılıgı ile is buldum haftada 600-700 aud kazanıyorum. yarısı masraf oluyor, yarısı bana kalıyor, ocakta 1 senem dolacak. Burada kazanc cok iyi ama calisma saatleri kısıtlı oldugu icin off the book çalışıyoruz.
Turkey1453 demiş ki:
Öncelikle okulun kalacagin yerin ayarlanmasina dikkat et. İyi bir ailenin olmasinda olmasi onemli.
Okulu iyi arastir ben uniworld college de okuyorum Keske farkli bir okula gitseydim. Bazi okullar ogrencilerine is dahi buluyorlar.
Cebinde en az 1500 aud para olmali
Okul baslamadan en az 1 hafta once gitmelisin. Etrafa alismak okulun formlarini doldurmak felan derken zaman kaybedeceksin
Okul ucretleri 8500 aud den basliyor. Insurange fee, registration fee, materials fee, housing fee derken 9500 ü buluyor
Yanınıza kesinlikle bir kredi kartı alın kredi kartsız olmaz. Bazen nakit kabul etmiyorlar sadece kredi kartı kabul ediyorlar.
Ben akrabalarım aracılıgı ile is buldum haftada 600-700 aud kazanıyorum. yarısı masraf oluyor, yarısı bana kalıyor, ocakta 1 senem dolacak. Burada kazanc cok iyi ama calisma saatleri kısıtlı oldugu icin off the book çalışıyoruz.
Teşekkür ederim. Telefon konusundada yardumcı olabilirsen cok sevinirim...
Şuanda burada en iyisi vodafone bana gore . Sakın Türkiyeden telefon alıp getirme. Buradan hat aldığında telefonu anlaşma karşılığı hediye olarak sana geliyor.
merhaba oğuzhan bey bende şimdiden araştırmaya başladım avustralyada dil eğitimi almak istiyorum..Bunun için tek başıma yapabileceğim neler var acaba bana bu konuda yardımcı olabilirmisin ...ne yapsam işim kolaylasılır .. Her kafadan bir ses çıkıyor ama yani şuanda orda yaşam şartlarını bilen yaşayan biri olarak biraz bilgi verebilimisiniz...
Sayın Tunc Bey,
Eğer elinizde imkanınız varsa Sydneye gelin. Burada yaşam şartları guzel geçen hafta abimin buldugu iş yerinden çıktım. Bir italyan lokantasında garson olarak işe başladım. burası saatte 10 aud veriyor haftada 35-40 saat çalışıyorum ama bahşişleri çok iyi. Tiple beraber haftalığım 750 aud yi geçmeye başladı. Burada bir Türk arkadaş sayesinde bu işi buldum. Onada buradaki bir dil okulu işi ayarlamış. İş yerinde haftada 4 gun çalışıyorum. Cuma Cumaertesileri nefes alacak zaman yok. Ama Türk lokantasında haftada 60 saat çalışıp 700 aud alıyordum burada 35-40 saat çalışıp daha fazla almak hoşuma gitti dogrusu. Konuşma kabiliyetim hızla ilerliyor. Sen sen ol Türklerin çok oldugu bir okula sakın gitme. Buraya geldiğindede başta Türklerin faydasını goruyorsun ama dilin cok yavaş ilerliyor.
Vize işlemleri için acentelar var her işini onlar yapıyor Türkiye'de. Gideceğin okula 3-500 aud fazla vermekten çekinme yeterki Türkler az olsun. Geos, uniworld, Ces embassy de Türkler çok fazla. bu okullara gitme. Eğer elinde imkanın varsa Türkiyede bazı acentalar eğitimin yanısıra part-time iş dahi ayarlıyorlar oralara gitmeni tafsiye ederim. Benden Acenta adı felan isteme hicbir acentaya kefil olmam. Burada konustugum hangi ogrenci varsa acentasıyla ilgili bir iki problem yaşamış hoş bunda oğrencilerinde payı yok değil. İnsanları memnun etmek zor benim geldiğim acenta beni okuldaki Turk öğrencilerle olduguyla ilgili uyarmalıydı. Bunu yapmadı. Bir diğer acenta ben 8800 aud odedim aynı okul için cocuktan 10200 aud almışlar. Allah a şükür benim geldiğim acenta bunu yapmadı. Tek sorun Türklerle ilgili oldu ama bunu bende sorabilirdim. Ben sormadım onlarda bir şey soylemedi. Ben buraya geldikten sonra 2 kez bana mail atıp durumumu sordular. Bunada şükür. Çoğu acenta bunuda yapmıyor.
Bunlara dikkat et. Eğer sydneye gelecek olursan vizeyi alınca bana özelden mail at telimi vereyim acil bir durumda yardımcı olurum
selam oguzhan bey. yazınını okudum bende sydneye gemeyi dusunuyorum hatta bir adnısmalıkla anlastım. belgeleri hazırlıyorum embassy kayıt olacam. ve işide ayarlıyorlar ve birde aile yanı. bir arkadasımda orada aynı okulda okuyor bit sayılır onunki. o okulun iyi oldugunu soyledi ama sizn turk cok demeniz aklmı karıstırdı daha dogrusu. siz 1 sene doluyormus kac haftalık yazıldınız ve devam ediyorsunuz. kalma konusunda.
gideerken herhangi bir bankanın kredi kartınımı almıstın. birde ozellkle ctybank hesap actırmak gerekiyormu. baska banka olmazmı.