BİZ GENCLERIN GECE HAYATI OLMALI...
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa

BİZ GENCLERIN GECE HAYATI OLMALI... 2008-11-01 (07:39)
Püsküüt Püsküüt (püsküüüütüm)
Püsküüt Püsküüt (püsküüüütüm)
İslam'ın genç davetçisi!
Senin mutlaka gece hayatin olmalıdır. Peygamberani deyişle, bir süt sağımı kadar da olsa gece uyanık olup,Allah -u Tealanın huzurunda bulunmalısın. Diğer insanlardan farklı olarak, uykunu bölüp huzura varmalısın.

Bil ki, gecesi olmayanın gündüzü yoktur. Gece sabaha kadar yatağa boylu boyuna uzanan birisinin gündüze vereceği bir şeyi yoktur. Gece senin feyizle dolduğun, gündüz ise bu feyzi başkalarına aktardığın vakittir. Dol ki, boşaltacağın bir şeyin olsun.

Ne güzeldir gece! Yıldızların parlayıp kendisini gösterdiği, nurların tecelli ettiği zamandır ve mekandır gece. Görmüyor musun? Bin aydan daha hayırlı olan vakit, gündüz değil gecedir. Resulullah (sav)ın şu yalan dünyadaki en yüce ve mutlu anı olan Mirac, gece vuku bulmadı mı?

Evet, gece gönül adamlarının akşama kadar bekleyip durduğu vakittir. Gece samimiyettir, gece sıpsıcaktır. Gecenin, yani yalnızlığın riyası yoktur. Herkes uyurken kalk, bir abdest al soğuk suyla, Rabbinin huzuruna var, boynunu bük… Ona bir şeyler mırıldan, isteklerini sırala…gecenin nasıl iletken olduğunu göreceksin. Radyo dalgaları bile gece daha iyi çeker.

Bütün bunlar olup biterken, gecenin bunca avantajları varken, senin geceyi bastan sona uykuyla geçirmen ne büyük gaflet, ne büyük kayıptır
ALINTI
2008-11-01 (13:05)
Mew Re (mewre)
Mew Re (mewre)
''Bütün bunlar olup biterken, gecenin bunca avantajları varken, senin geceyi bastan sona uykuyla geçirmen ne büyük gaflet, ne büyük kayıptır''

paylaşım için teşekkürlerr Göz kırpıyor
2008-11-01 (16:03)
Gs Şmpyn (teacher55)
Gs Şmpyn (teacher55)
böyle bilgilendirici ve güzel konular açtığın için seni tebrik ederim
2008-11-01 (21:19)
Alinya Yapkac (alinya)
Alinya Yapkac (alinya)
iyiki varsin Çok mutlu

böyle paylasimlarda bulunuyorsun Gülümsüyor
2008-11-03 (10:31)
Ufuk Cıngıl (fekame)
Ufuk Cıngıl (fekame)
alinya demiş ki:
iyiki varsin Çok mutlu

Gülüyor Gülüyor
2008-11-03 (15:37)
Tütü Bayrak (tütiye)
Tütü Bayrak (tütiye)
fekame demiş ki:
alinya demiş ki:
iyiki varsin Çok mutlu

Gülüyor Gülüyor

her sepetin içinden sağlam elma cıkacak değil ya böle çürüklerde olabiliyor -> en güzeli elin çürük elmaya değmeden sağlam elmayı alabilmek dimi Şaka yapıyor
2008-11-06 (04:24)
Tunç Doğan Çelik (venomscorpion)
Tunç Doğan Çelik (venomscorpion)
Garip bir söylem olmuş. Şaşkın Şaşkın

Her sepetin içinden çürük elma çıkacak değil ya! Böyle sağlamlar da olabiliyor.
-> En güzeli elin çürük elmaya değmeden sağlam elmayı alabilmek değil mi ?

olması gerekmez mi ? Gözlerini yuvarlıyor Gözlerini yuvarlıyor
2008-11-06 (09:11)
Ufuk Cıngıl (fekame)
Ufuk Cıngıl (fekame)
hocam bunlar icin soylenen sozun yerli-yersiz, dogru-yanlis, eksik-tam, anlamli-anlamsiz ya da ezberden-dusunerek soylenmesinin bir onemi yokki...
laf olsun da Çok mutlu
2008-11-07 (00:56)
Ragıb Burak (ragıp burak)
Ragıb Burak (ragıp burak)
fekame demiş ki:
hocam bunlar icin soylenen sozun yerli-yersiz, dogru-yanlis, eksik-tam, anlamli-anlamsiz ya da ezberden-dusunerek soylenmesinin bir onemi yokki...
laf olsun da Çok mutlu

aslında bu mesajın çokta gerekli bi mesaj olduğunu bende düşünmüyorum ama bunlar için derken neyi kastettiğini anlayamadım. Hemde hakaret var.
O söylediği sözden habersiz olanlar kimler? Biraz daha açarmısın.
2008-11-07 (01:01)
Tütü Bayrak (tütiye)
Tütü Bayrak (tütiye)
venomscorpion demiş ki:
Garip bir söylem olmuş. Şaşkın Şaşkın

Her sepetin içinden çürük elma çıkacak değil ya! Böyle sağlamlar da olabiliyor.
-> En güzeli elin çürük elmaya değmeden sağlam elmayı alabilmek değil mi ?

olması gerekmez mi ? Gözlerini yuvarlıyor Gözlerini yuvarlıyor

hayır hamza söylemde bir gariplik yok anlayan anladı mesaj yerine gitti sağlam elmada olabilir diyerek fekame gibi şuursuz bir insanı ima etmiş olurdum çürük diyerek ta kendisini kasdettim...halada çürük şuursuz olduğunu üstüne basarak ifade ediyorum..bu forumda dini baslıkların olmasını bende tasnif etmiyorum buyüzdende yorum yapmıyorum ama bu şahıs herdefasında konuyu baska yerlere cekerek şuursuzluğuna şuursuzluk katıyor.....asdfghjjkl......... ->
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa