hollandada okumak istiyorum..bilginiz varsa lütfen yardım edin....
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
hollandada okumak istiyorum..bilginiz varsa lütfen yardım edin.... 2008-10-23 (20:38)
Sercan Öfkeli (lonelyboysrcn)
arkadaşlar ben şuan lise 3 yabancı dil bölümündeyim....ama üniversiteyi hollandada okumak istiyorum....sizce hollandada yabancı dil(ingilizce) okuyabilirmiyim???orada yaşayan tanıdıklarım var bana istek gönderseler bir faydası olurmu üniversite için??? bilginiz varsa nolur yazın çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim....
2008-10-24 (20:39)
İsmail Kaan Doğan (ghostrider)
eksık olsada bıseyler solım bende arasıtıryorum bızımkıelr orda olmasına rahmen bıraz zor gorunen olay sımdı unıversıte ıle meslek yuksek okulları var bu ıkısı uerıne arastırmanı yap meslek yuksekler egıtım agırlıgına gore 2+1 dıe baslıyor artı 1 orda alıcagın 1 yıllık kurs sonra sınav yapıor kurs bıtımıne nt 2 sınavı oluyor onu gecersen okuluna dewam edıyorsun okul harcı 3000 euro cunku bız yurt dısından gelıoruz ama orda vatandaslık alırsan yarı yarıya dusuyor kayıt ucretı 300 euro basda 300 u verıon gerısını okulun o senesı ıcınde parca parca oduyorsun yazın ve okul sonrası part tıme calısma ıznın var okullara kayıt ve gereklı bılgıler ıcın ordan bırılerı ya yardım etmelı artı konsoloslukdan bılgı alabılırsın artı nuffic.nl adresınden bılgı alabılırsın ama okulu orda dusunursen 1 sene oncesınden ıslemlere basla anca hazır olursun hem para bakımından hemde evrak acısından okullar lıse dıplomanı transkrıpt ı (gordugun derslerın saatı vs bılgıdır dıplomanın yanında alıcaksın)bazıları lıse karnelerınıde ıstıyor kımısı ıstemıyor ulasım olayını 50 cc motorsıkletlere ehlıyet gerekmıyor osekılde yada ordakı derneklerden alıcagın yardımla beledıyeden fılan kartla metro otobus fılan kullanırsın ortalama 80 euro otobusun 120 de metronun olması gerek ucretı kart ıcın yurtlar var kalıcak yerın yoksa ev tutabılırsın fılan garantor sorarlar ordakı masraflarını karsılıcak bırısı ımzalı olarak beledıyeye verıcek okul kaydını bızzat gıdıp yapınca daha etkılı ama konsolosluk yardımıylada olabılır artı sana bıde kagıt ımzalatıyorlar egıtımın bıtınce ulkeyı terkedıcegıne daır unıversıtede oss sonucunu bazen ıstıyor bazıları ıstemıyor gerı kalanlar degısmıyor fazla hbodan sonra ıstersen okula unıversıte master fılan dıe dewam edebılıyorsun artı cıkıs ıcın vıze konusunda okul kaydın olursa okuldan kabul kagıdı alıyorsun vızen kolay cıkıyor ama normal gıtmek ıstersen ısler karısık pasaportun en asagı 1 yıllık olucak kı sen onu 5 yıllık al artı burda okul olurda gıdersen orda askerlık tecılı olsun dıe burda YOK un tanıdıgı okullardan olması gerek vede bunu bıldırmen gerek konsolosluk ıcın randevu alıyorsun gıderken oncesınde zıraat bankasıydı asanıırm oraya 15 lıra yatırıyorsun sana pın no verıyorlar onla randevu alıyorsun ve gıdıyorsun dıp not konsoloslukdada gayet kıbar olman kıyafetın onemı konusma seklın ve merhaba dıyerek konuya gırmen onemlı ama ufak ayrıntılar bılgım bunlar bende nasıpse 40 gune kadar turıst cıkıp arada kayıt yaptırcam hbo okullarından utrecht fılan kabule dıyor yurt dıısndan ogrencı unıversıteler erasmus sadece yatay gecıs alıp dıgerlerı van amsterdam fılan bunlarda da dırek olabılıyor ek yapıcak varsa acıkcası benımde arastırmalarıma katkısı olur ben 2 senedır arastırıyorum daha anca yenı netlestırebıldım bıseylerı ama orası olmassa bıraz maddı gucle bulgarıstandakı sofıa unıversıtesını tavsıye ederım daha rahat kabul edılıyor artı avrupa bırlıgı uyesı oldu faydasını gorursun kolay gelsın sanada
2008-10-24 (20:44)
bazı okullar ıngılızce egıtım verıyor dedım gıbı hızlandırılmıs kurslarla artı bazılarıda flamanca ogreterek dewam edıyor okuldan okula degısıyor o dıl olayıda
2008-11-01 (19:39)
Nurettin Özşahin (ebucendel)
Nurettin Özşahin (ebucendel)
universiteitlerde sadece ing. ile okuyabilirsin ama Hogeschool için hollandaca bilmen gerek..

bu arada Universiteit'e kabul edilmen için diploma notunun 4 ten yukarı olması gerek...
2008-12-21 (12:25)
çok teşekkür ederim arkadaşlar
2008-12-26 (14:10)
Nurcan Aker (nurperi)
Nurcan Aker (nurperi)
erasmusa lise diplomanla basvuru yapabilirsin seni nce bir yillik dil kursuna gonderiyolar bir yilin sonunda sinavi gecemezsen sanriim bir yil daha hak veriyolar yani akli olan herkes basarir sonra da univde devam ediyosun benim tavsiyem universitelerdir tr den gelenler icin oturum almak ve burda kalamak istiyosaniz hogeschoollar tr de lise dengi gorunuyo burda Gülümsüyor
hollanda da eğitim 2008-12-27 (20:06)
Nilgün Kaptan (oxford-turuncum)
Nilgün Kaptan (oxford-turuncum)
arkadaşım hollanda da dil eğitimi almak için önce belirledikleri naar nederland sınavını geçmen gerekiyor..bu sınava hazırlığı da OXFORD LANGUAGE CENTRE DİL KURSLARI olarak hem vize işlemleri hem okul ayarlamaları ( ki her okulu yök tanımıyor)
HOLLANDALI ÖĞRETMEN eşliğinde şuan türkiye de sadece biz veriyoruz..toplam 1 aylık bir eğitim olan bu süreçte sizlere uludağ üniversitesi öğrencilerinin kaldığı görükle deki apartlarda da konaklama sorununu çözüyoruz...HOLLANDA'YA GİTMEDEN ÖNCE BİZE UĞRAMANI TAVSİYE EDRİM...
İRT.TEL: 0224 483 41 03
0530 417 00 54
GÖRÜKLE-BURSA
HOLLANDA DA EGITIM DILI INGILZCE OLAN YUKSEK OKULLAR (HOGESCHOOL) VARDIR YOKTUR DIYEN BILMIYOR DEMEKTIR... 2008-12-31 (19:19)
Haci Gencer (hermes99)
Haci Gencer (hermes99)
nurrettincigim

hogeschool icin hollandaca bilmen sart degil, egitim dili sadece ingilizce olan bolumlerde var bakiniz: www.inholland.nl

yani demek istedigim hem hogeschool da hem de universite de bir ingilzce bolum bulabilirsiniz.
benim nacizane tavsiyem ingilzce okumaniz (sayet ingilzce biliyorsaniz) bunun icin de tofel dan %70 basari saglamaiz gerekiyor.
ben hollanda dogumluyum , hollandaca dunyanin 4. en zor dili
1.fince2.mandarin cincesi3.rusca 4.hollandaca.......

siralama kimi otoritelere gore degisir.. yani ilk dorde giriyor.. ben hollandaca,ingilzce,turkce,almanca biraz da rusca biliyorum.

bana sorarsan hollandaca ruscadan daha zor.. grameri cok kati kurallara bagli(grameri almancaya benzemez )

madem anadilinde ogrenim yapmayacaksiniz kolay bir yabanci dille yuksek ogrenime baslayin derim..
1 yilda yuksek okula baslayabilecek duzeyde hollandaca ogrenmeniz imkansiz ben hollanda dayken gormedim basardim diyen varsa suphe ile karsilarim...
4 farkli konudan olusan sinavdan gecmeniz gerekir nt2 examen . 3 verdiniz diyelim sartli olarak ogrenime baslarsiniz ama 4. yude vermeniz gerekir..

hollanda cok yagmurlu ulkedir antalya da 300 gun gunes var ya hollanda da yilin 300 gunu yagmur var.. hollandalilar ulkemizin turistik yerlerinde cok sosyal gorunurler guleryuzlu ...ama kendi memleketinde oyle degiller belki bunlari okurken bazilariniza komik gelecek ama adamlar gin isigini fazla goremediklerinde dolayi kislari cogu depresif oluyorlar tabi bu iskandinav ulkelerinde daha vahim..
hollanda pahali bir ulke ev yurt giderleri cok yuksek ulasim da oyle,

son 10 yildir yabancilara ozellikle muslumanlara kasi cok onyargililar
cok mu negatif yazdim ne..
ortalam bir zekaya sahip biri ingilzce yi 1 yilda ogrenir(yuksek okula baslamak icin) ama hollandaca zor...ben en az 2 yil derim.

sorunuz varsa sorabilirsiniz yardimci olmaya calisirim
hepinze mutlu yillar