nurrettincigim
hogeschool icin hollandaca bilmen sart degil, egitim dili sadece ingilizce olan bolumlerde var bakiniz:
www.inholland.nl
yani demek istedigim hem hogeschool da hem de universite de bir ingilzce bolum bulabilirsiniz.
benim nacizane tavsiyem ingilzce okumaniz (sayet ingilzce biliyorsaniz) bunun icin de tofel dan %70 basari saglamaiz gerekiyor.
ben hollanda dogumluyum , hollandaca dunyanin 4. en zor dili
1.fince2.mandarin cincesi3.rusca 4.hollandaca.......
siralama kimi otoritelere gore degisir.. yani ilk dorde giriyor.. ben hollandaca,ingilzce,turkce,almanca biraz da rusca biliyorum.
bana sorarsan hollandaca ruscadan daha zor.. grameri cok kati kurallara bagli(grameri almancaya benzemez )
madem anadilinde ogrenim yapmayacaksiniz kolay bir yabanci dille yuksek ogrenime baslayin derim..
1 yilda yuksek okula baslayabilecek duzeyde hollandaca ogrenmeniz imkansiz ben hollanda dayken gormedim basardim diyen varsa suphe ile karsilarim...
4 farkli konudan olusan sinavdan gecmeniz gerekir nt2 examen . 3 verdiniz diyelim sartli olarak ogrenime baslarsiniz ama 4. yude vermeniz gerekir..
hollanda cok yagmurlu ulkedir antalya da 300 gun gunes var ya hollanda da yilin 300 gunu yagmur var.. hollandalilar ulkemizin turistik yerlerinde cok sosyal gorunurler guleryuzlu ...ama kendi memleketinde oyle degiller belki bunlari okurken bazilariniza komik gelecek ama adamlar gin isigini fazla goremediklerinde dolayi kislari cogu depresif oluyorlar tabi bu iskandinav ulkelerinde daha vahim..
hollanda pahali bir ulke ev yurt giderleri cok yuksek ulasim da oyle,
son 10 yildir yabancilara ozellikle muslumanlara kasi cok onyargililar
cok mu negatif yazdim ne..
ortalam bir zekaya sahip biri ingilzce yi 1 yilda ogrenir(yuksek okula baslamak icin) ama hollandaca zor...ben en az 2 yil derim.
sorunuz varsa sorabilirsiniz yardimci olmaya calisirim
hepinze mutlu yillar