erasmus ve leuven???? sizce?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
erasmus ve leuven???? sizce? 2008-10-22 (23:16)
Mine Mine (kmne)
Mine Mine (kmne)
ya erasmus sınavına eğlencesine belçika yazdım, saçma sapan bi ingilizce sınavı geçti maksat sınavı görüp seneye tekrar başvurmaktı ve dün öğrendim ki netice olarak k.u.leuven gelmiş . odtüde mimarlıktayım ve 3. sınıf 2. dönemi okucam yani önümüzdeki dönemi, ve üniversite hakkında hiçbişey bilmiyorum , dil zaten ingilizce değilmiş, karmakarışığım yani bilen birileri kendi fikrini söyliebilir mi? bide sizce leuven e gitmek mi daha mantıklı yoksa bu defa gitmeyip seneye tekrar başvurup italyada milano- roma yada almanyadaki üniversitelere gitmek mi?
2008-10-23 (11:22)
Hazal Ceren Deniz (hzlcrrn)
Hazal Ceren Deniz (hzlcrrn)
Selam
Ben geçen sene Afs ile belçikadaydım.Yılımın güzel geçtiğini söyleyebilirim,Leuven güzel bi öğrenci şehri çoğu üniversite orada konuşlanmış,dil almancaya çok benzeyen flemenkçe.Gitmeden önce bilmen gereken ilk şey orda türk popülasyonunun inanılmaz fazla olduğu,bu bazı zamanlarda dezavantaj olarak yansıyabiliyor.
Dili öğrenmede inanılmaz güçlük yaşayacağını sanmıyorum dil gramer olarak almanca kelime olarak ta az da olsa ingilizceyle benzerlik gösteriyor.
Erasmus snavına tekrar girersen ne ölçüde başarılı olacağını bilemiyorum ama Roma ile Belçika kıyaslamasında kesinlikle Roma seçilirdi.
İnsanların çok sıcakkanlı olduğu gibi bir düşünce geçmesin kafandan,ama sınırları ölçüsünde gerçekten yardımseverler.
Yine de herşey sana kalmış,yılını mükemmel geçirmende ortama uyum sağlamanda senin elinde.
Başarılar