merhaba;
ben bu sene üniversite sınavına girecegim diyelim istediğim yeri kazanamadım. italyada bir devet universitesine basvurmak istiyorum bunun için ne gerekiyor.kabul için nelere ihtiyac var. özelliklede uluslararası ilişkiler bölümü için

Biraz araştırınca kolayca bulabilecğin bir kaç bilgi vereyim.
öncelikle, italyada üni okumak için Türkiye'de 1 sene üniversite okuman gerkli ve derslerinde başarlı olman gerkli.
cevabın için tessekur ederim ama turkiyede 1 yıl okumak gereklimi. direk gecemiyormuyum.
hayır direk gecemiyorsun ama turkiyede cok dusuk puanlı uzaktan egitim yapan bir okula kayıt yaptırırsın.. Sonra italyaya gelip italyanca öğrenirsin sene sonunda kayıt yaptırdıgın okuldaki dersleri gecip tekrar italyada kaldıgın yerden devam edersin.. Bu 1 sene boyunca turkiyede aldıgın derslerin bazılarını saydırma sansında var ama bu işler biraz yorucu ve detaylı pufff ugrasman lazım
ben şimdi myo bilgisayar teknolojisi ve programa bölümünde okuyorum ve bu yıl bitecek okulum italyada bilgisayar mühendisliğine direk geçiş yapabilirmiyim
italyaya direk geçiş yapmaktan kastınız burda bilgisayar muhendisliği bolumunu okuyabilrmiyim gibi biseyse cevabım evet gecebnlirsiniz.. Ama 3 yıl olan lisans egitimini alabilmek için italyanca bilgisine sahip olmanız gerekli. Yani 1 sene burda italyanca kurs almanız lazım, ki okuldaki derslerde zorluk cemkeyeseniz..
Bilgisayar muhendisligi bolumune basladıktan sonra da 2 yıllık okuldayken aldıgınız bazı dersleri saydırabilirsiniz. Hangi derslerin sayılıp sayılmayacagına yonetim karar veriyor. ben en az 1 donem kazanırsınız.. turkiyedeki intibak probleminden ve onun stresinden ote, birde yabbancı dil ogrenecek olmanız bence italyayı daha cazip kılıyor..
bilgiler için tşk. ederim, peki benim kayıt yaptırmam için ne kadar masraf gider. ve sizelrin aylık gideri ne kadar oluyor? biraz bilgi verirseniz sevinirim. bide okuların yıllık harçı yokmuş diye duydum dogrumu