yardım
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
yardım 2008-10-08 (18:54)
Bilgn Bilgn (bilgn)
Bilgn Bilgn (bilgn)
Merhaba,forumdaki tüm yazıları okudum bende sizden şöyle bir yardım istiyorum;Bn 2 yıllık pazarllama/satış yönetimi mezunuyum,bu yıl mezun oldum ve İtalya hayalim var,İzmirde bir kursa gidip biraz dil öğrenmek ve italya'ya gitmek istiyorum,dil okulu veya başka bir çözümü varmı İtalyada yaşamanın?Benim mesleğim açısından yaşam nasıl orada??Hiçbir fikri olmayan biriyim bu işe yeni merak sardım yardım lütfenn.. Yüzü kızarıyor
2008-10-26 (02:20)
Mutlu Irıs (polimi)
Mutlu Irıs (polimi)
tabiki var.. zaten dil okuluna gelirsen burda yaşamak için bir sebebin olacak.. Çalışma şartları italyanca olmadan zor. bence en iyi yontem egitim almak için gelmek sonra zaten istedigin gibi devam edersin
2008-10-26 (23:52)
Bilgn Bilgn (bilgn)
Bilgn Bilgn (bilgn)
Peki bir sorum daha var benim italyada 2 yılın üstüne kendi bölümümde (yada 4 yıla çıkarabileceğim bir bölümde olabilir) geçiş yapmam mümkünmü?böyle bir imkanım varmı?varsa nasıl yapabilirim bunu?biraz anlatabilirmisin:)
2008-10-27 (05:57)
Mutlu Irıs (polimi)
Mutlu Irıs (polimi)
bilgn demiş ki:
Peki bir sorum daha var benim italyada 2 yılın üstüne kendi bölümümde (yada 4 yıla çıkarabileceğim bir bölümde olabilir) geçiş yapmam mümkünmü?böyle bir imkanım varmı?varsa nasıl yapabilirim bunu?biraz anlatabilirmisin:)

Buradaki sisteme göre zaten 1 yıl turkiyede universite eğitimi almış olma şartı var.. Ve sizde 2 yıllık universite mezunusuz. Burdaki lisans eğitimi de 3 senelik bir egitim üzerine 2 sene de master yapabiliyorsunuz.. Yani toplam 5 sene eğitim kabaca. Diyelim ki eğitim için italyayı düşündünüz o zaman sizden italyanca isteyecekler ve bu 5 seneye 1 senede italyanca egitimi ekleyeblirsin.. Daha da uzatmak istersen (2.livo) 2. seviye bir master daha yaparsın 2 senede oyle uzar.. Okul olmadan italyada kalmak mumkun. Çalışarak vizenin yeniden duzenlenmesi saglanabilir. Uzatmakta sınır yok bence tabi askerlik vs.. problem olmayacaksa...

Terside mumkun. Yani kısaltmak.. Mesela 1 sene dil egitimi alıp, turkiyedeki okudugunuz bolume benzer bir bolume basvurudda bulunabilirsin. Sonra Turkiyede aldığın derslerin denkliklerini alıp, italyada okula ben bu dersleri aldım diyebilirsin. Ve o derslerin yeni alacagın derslerin yerine sayılmasını isteyebilirsin. Basvurdugun bolumde ders isimleri ve icerikleri birbiri ile uyusuyorsa kabul ediyorlar. Hatta bir arkadasım turkyiede 3. sınıfta bilgisayar muhendisligini bırakıp italyaya geldi ve turkiyede aldıgı 18 dersin 8 tanesini direk saydılar.. İlk senenin dersleri bunların cogu.. Sonra lisans programını diyeilmki 1 donem yada sene erken bitti, 2 yıllık bir master yerine 1 yıllık bir master yapabilirsin (specialized master) ve bu masterın 6 ayı staj oluo zaten.. 6 ayda master da bitmiş olur..