acilll!!!milanoda gecinme kaygisi
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
acilll!!!milanoda gecinme kaygisi 2008-10-06 (04:37)
Secil Zor (cingeneguzeli)
Kaynak Kodu:
merhaba,
ben yildiz teknik mimarlik mezunuyum..politecnicoda urban planning and policy desing da 2 yil master programinda okuma hakki kazandim. ilk basvurum bursluydu. su an milanodayim ve burs cikmaz diye istanbulda calisirken biraz para biriktirmistim. bu sayede kaydimi yaptim. su an birkacgunlugune bir arkadasimda kaliyorum ve kendime kalacak yer ariyorum. butcem cok kisitli oldugundan rahatlikla bana uygun yer bulmam cok zor. su an butceme evlere baktigimda onumde sadece kendimin finanse edebilecegi 3 ay var bunun disinda ailemin bana para gondermesi imkansiz. bana bu konuda yardimci olur musunuz?
belcikadan, istanbuldan ve romadan kuvvetli baglantilarim var.onlardan da yardim istedim ve cevap bekliyorum.
italyancayi baslangic seviyesinde biliyorum ve sadece ingilizceyle is bulmamin zor oldugunu soyluyorlar. bebek bakiciligi, ceviri, stand hostesligi, palyacoculuk, part time mimarlik isleri, ofis isleri falan da yapabilirim. bu anlamda bilginiz birileri de varsa bu konuda da yardiminizi istiyorum.
cok tesekkurler..
Secil Zor
2008-10-09 (22:52)
Senza Nick (senzanick)
Senza Nick (senzanick)
bilmem ki italyancasiz ne is yapilabilir ama milanoda turk bir ailenin cocuguna baby-sitter gibi bi is bulabilirsen buyuk sans olacaktir veya malpensada falan ingilizce bilen aranir surekli..yada sana soyle bir sey diyeyim Milano da ISU var sen Politecnicoda okuyosan ISU ya git orasi yardimci olabilir: )
2008-10-10 (15:57)
cevabiniz icin tesekkuler ancak ISU hicbir sekilde yardimci olmuyor..Cunku benim buraya gelebilmem yaklasik 1 hafta icinde gerceklesti ve ben geldigimde ISU bursu icin dedaline i bir gun arayla kacirmistim..Babysitting icin de arastirma yapiyorum..Ve hala kalacak yer ariyorum..Gecici bir sureligine bir arkadasimda kaliyorum..
2008-10-26 (02:05)
Mutlu Irıs (polimi)
Mutlu Irıs (polimi)
italyanca bilmeden hiçbirşey yapamassınız.. üzgünüm.. bu konuda bende hayal kırıklıgı yasadım cunku..