merhaba arkadaşlar. yurtdışında 1 yıl gönüllü aile yanında lise eğitimi sağlayan bi yurtdışı değişim programına katılma gibi bi şnsım var. ama seçeceğim ülke konusunda hala emin değilim. ama fransa isviçre'den sonra 2. tercihim olarak görünüyor. İlk olarak sormak istediğim fransa'nın eğitim kalitesinin diğer avrupa ülkelerinin arasındaki yeri nedir? Kişiye göre değişsede bi lise öğrencisi için gereken ortalama cep harçlığı ne kadar? ve son olarak sizin böyle bi program için tavsiye ettiğiniz ülke hangisi?
konuyla ilgilendiğiniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekürler...
Isvicre okullari hakkinda pek bilgim yoktur zaten adinida az duyuyorum. Hukuk ve Siyaset, Guzel sanatlar gibi alanlar icin Fransa diyebilirim. Ama diger alanlar icin baska ulkeleri tercih edebilirsin. Cep harcligi derken Isvicre diger ulkelerden daha pahalidir tabii ki. 3-5€ yedigin bir kebab isvicrede 7-10€ arasindadir. Yasam standartlari cok iyi ve ekonomisi iyi olan bir ulke. Fakat sonuc olarak sen bu ulkelere calismaya degil egitim icin geldiginden dolayi bu senin icin bir avantaj degildir. Ayrica isvicre Avrupa ulkesi olmadigi icin diger ulkeler icinde ki dolasimin nasil olacak bu konularida arastirman gerekiyor.