neyazıkki herdalda yerli malı kullanamıyoruz malum çoğu şeyi biz üretmiyoruz/üretemiyoruz. ama bunlar dışıda yerli ürün kullanabilme imkanımız varsa yerlisini kullanmalıyız size bi olay anlatmak istiyorum. ben 6 yıldır aletli dalışla uğraşıyorum ilk başladığım yılda dalış elbisesi almam gerekti ve pahalı bi ürün olduğum için araştırdım ettim en ucuz ürünü buldum. oda yılmaz diye bi firmanın ürettiği ürün (duyan olur duymayan olur yerli bi firma). adamlarla oturduk konuştuk. adamlar aynı ürünü yılmaz adı altında çıkarmışlar ve alan olmamış ondansonraki partide yılmaz logosu yerine vecna logosu takmışlar buda tamamen uydurma bi isim derken ürünler kapış kapış gitmeye başladı. bu arada aldığım ürün gayet sağlamdı ucuz olmasınıntek sebebi yerli üretimdi ve hala kullanıyorum. aynı dönemde yabancı ürün alan arkadaşlarımda olmuştu ve ürünler arasındaki tek far biri diğerinin 2 katı fiyatında
şu miting olaylarına değinirsek (ilk msjda yazılmış) neyazıkki özenti bi milletiz milliyetçilerde sosyalistlerde aynı durumda. ben 2 grup içindede belli dönemlerde bulundum ve 2 tarafından beşpara etmez insanlardan oluştuğunu gördüm (istisnalar kaideyi bozmaz). teki vatanım milletim herşeyim der 2 gün sonra anında canı ciğeri vatanını satar. ötekisi kapitalizm karşıtıyım der kapitalist ülke söyle dersin tek sölediği ülke abd'dir (oradada kapitalist sistemin 1930larda sona erip sınırlandırılmış kapitalist sistem uygulandığını ve dünyada tam anlamıyla kapitalizm uygulanan ülkenin isviçrede olduğundan habersizdir) abd karşıtıyım der söver eder ayağında nike vardır elinde malbora. herneyse konu biraz şaştı ama şu bi gerçek medyamız ve aptallığımız yüzünden özenti bi toplum olup çıktık. umarım yanılıyorumdur.