Kaçımız yerli malı kullanıyor arkadaşlar
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

yerli malı önemi... 2008-10-06 (23:30)
Furkan Türk (lobaba)
Furkan Türk (lobaba)
Alıntı: ''Siz bütün stratejik kurumlarınızı, bankalarınızı, yabancılara kaptırdıysanız ekonominizi yabancılar elinde tutuyorsa sizin siyasi bağımsızlığınız yoktur, ülkenizin bağısımsızlığından söz edemezsiniz . Ekonomisini elinde tutmayan hiçbir ülkenin bağımsızlığı yoktur. Tarih böyle der.''
2008-10-07 (02:25)
Tütü Bayrak (tütiye)
Tütü Bayrak (tütiye)
en cok kullandığım sey yerli malı.dizüstüm vestel..
2008-10-07 (16:50)
Alp Alp (alp22)
Alp Alp (alp22)
vay be helal olsun cok guzel yorum yazmıssın.vergi borcu olan adam akıllı bi yabancı sirket yok.ama bakıorsun bizim agalarımız devlete takıor da takıo.onu bırak bankaları bosalt git politikasından az cekmedi bu millet neyse.yine de yerli malı yurdum malıGöz kırpıyor
costa nostra demiş ki:
Aydın Doğan, Sakıp Sabancı, Rahmi Koç'u zengin ettiğin zaman milliyetçi
Bill Gates'i zengin ettiğin zaman düşüncesiz bir hain oluyosun.

Üniversite öğrencilerinin hala bu kadar sığ düşündüğüne inanamıyorum
ne farkı var Türk Kapitalistleri de yabancı kapitalistler de aynı düzene
hizmet etmiyolar mı?

Üstelik Pasaportunda Türk yazanlar çin'e Rusaya'ya Arap yarımadasına yatırım
yapmak için yarışırken, bu ülkede göstermelik sahte göz boyamak için yalandan
icraatlarla uğraşırken elin yabancısı kendi markasını bu ülkede üretiyo
bu ülkeye vergi veriyo, bu ülkenin insanına istihdam yaratıyo

nası olucak şimdi bu çakma milliyetçilik ayakları?? Göz kırpıyor

bize en büyük kazığı yıllardır kim atıyo acaba
bankaların içini Amerikalılar mı boşaltmış acaba
düşünmek lazım??
özeleştiriyi iyi vermek lazım..
2008-10-07 (18:52)
Recep İvedik (nines)
Recep İvedik (nines)
neyazıkki herdalda yerli malı kullanamıyoruz malum çoğu şeyi biz üretmiyoruz/üretemiyoruz. ama bunlar dışıda yerli ürün kullanabilme imkanımız varsa yerlisini kullanmalıyız size bi olay anlatmak istiyorum. ben 6 yıldır aletli dalışla uğraşıyorum ilk başladığım yılda dalış elbisesi almam gerekti ve pahalı bi ürün olduğum için araştırdım ettim en ucuz ürünü buldum. oda yılmaz diye bi firmanın ürettiği ürün (duyan olur duymayan olur yerli bi firma). adamlarla oturduk konuştuk. adamlar aynı ürünü yılmaz adı altında çıkarmışlar ve alan olmamış ondansonraki partide yılmaz logosu yerine vecna logosu takmışlar buda tamamen uydurma bi isim derken ürünler kapış kapış gitmeye başladı. bu arada aldığım ürün gayet sağlamdı ucuz olmasınıntek sebebi yerli üretimdi ve hala kullanıyorum. aynı dönemde yabancı ürün alan arkadaşlarımda olmuştu ve ürünler arasındaki tek far biri diğerinin 2 katı fiyatında Çok mutlu

şu miting olaylarına değinirsek (ilk msjda yazılmış) neyazıkki özenti bi milletiz milliyetçilerde sosyalistlerde aynı durumda. ben 2 grup içindede belli dönemlerde bulundum ve 2 tarafından beşpara etmez insanlardan oluştuğunu gördüm (istisnalar kaideyi bozmaz). teki vatanım milletim herşeyim der 2 gün sonra anında canı ciğeri vatanını satar. ötekisi kapitalizm karşıtıyım der kapitalist ülke söyle dersin tek sölediği ülke abd'dir (oradada kapitalist sistemin 1930larda sona erip sınırlandırılmış kapitalist sistem uygulandığını ve dünyada tam anlamıyla kapitalizm uygulanan ülkenin isviçrede olduğundan habersizdir) abd karşıtıyım der söver eder ayağında nike vardır elinde malbora. herneyse konu biraz şaştı ama şu bi gerçek medyamız ve aptallığımız yüzünden özenti bi toplum olup çıktık. umarım yanılıyorumdur.
Recep ivedik'e cvp 2008-10-07 (20:56)
Furkan Türk (lobaba)
Furkan Türk (lobaba)
Sanada helal olsun açık ve düürüst olduğun için, yazdıklarına katılıyorum. aslında ayrıntılı ve üzerinde durulması gereken önemli bir konu. burada kısaca bahsediyoruz, yinede eline sağlık...
Sayfa / 2
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12