Kaçımız yerli malı kullanıyor arkadaşlar
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

Kaçımız yerli malı kullanıyor arkadaşlar 2008-10-05 (18:06)
Furkan Türk (lobaba)
Furkan Türk (lobaba)
Yerli malı ve önemi ülkemiz için çok önemli bir konu. Merak ettiğim birşey var sizlerle paylaşmak istiyorum, daha doğrusu anlayamadığım bir şey, anlamsız gelen birşey, aydınlatırsanız sevinirim. Ülkesini sorsanız herkes seviyor, herkes milliyetçi, mitinglerde terör örgütü lanetleniyor, gösteriler yapılıyor, adamların giydiği kot, tişört yabancı, miting bitiyor lanetlediği ülkenin hamburgercisinde veya kahve içmek için lanetlediği ülkenin mekanına gidiyor. Sonrada milliyetçilik falan filan edebiyatı. Milliyetçilik slogan atmayla, elde bayrak sallamayla olmaz. Madem milliyetçisin ülkeni seviyosun niye yabancı marka özentisi içerisindesin anlamadım. Paradoks değilmi bu sizcede?
Bu konuya açıklık getirmenizi bekliyorum.
2008-10-05 (18:25)
Kibrisli Efe (kibrisli23)
Katılıyorum üstünde durulması gereken bi konu ama çoğu insanın kale bile almadığını biliyorum.Ben elimde geldiğince türk malı kullanmaya özen gösteririm ama bir özleştiri yapacak olursak ne yazaıkki bulunduüum yerde fazla alternatif olmadığı için bende yabancı malları kullanmak zorunda kalıyorum. Ama bu yiyecek için geçerli sadece burda genelde fast food tarzı olduğu için sıcak yemek yeme imkanımız pek yok bu yüzden ayrıca benimde üşengeçliğimden olsa gerek yemek yapmıyorum ama türkiyede bu tip konulara özen gösterdiğimden emin olabilrsin.
2008-10-05 (18:30)
Furkan Türk (lobaba)
Furkan Türk (lobaba)
kibrisli23 demiş ki:
Katılıyorum üstünde durulması gereken bi konu ama çoğu insanın kale bile almadığını biliyorum.Ben elimde geldiğince türk malı kullanmaya özen gösteririm ama bir özleştiri yapacak olursak ne yazaıkki bulunduüum yerde fazla alternatif olmadığı için bende yabancı malları kullanmak zorunda kalıyorum. Ama bu yiyecek için geçerli sadece burda genelde fast food tarzı olduğu için sıcak yemek yeme imkanımız pek yok bu yüzden ayrıca benimde üşengeçliğimden olsa gerek yemek yapmıyorum ama türkiyede bu tip konulara özen gösterdiğimden emin olabilrsin.

Helal olsun sana açık ve dürüst olduğun için, sen ve senin gibilere bu ülkenin gerçekten ihtiyacı var dostum.
2008-10-05 (18:37)
saol Göz kırpıyor
2008-10-05 (21:20)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
güzel tespit,aklımdan geçenleri yazmışsın ama burdada bir konuya değinmek isterim,kullandığımız yerli malların kaç tanesi yabancı malların statüsünde yani onların kalitesinde kullanışlılığında bu önemli,hal bu olunca da millet yabancı mallara özenir,yerli ve yanamcı malların ikisini de kullandım,kafamdan atmıyorum ama bu yazdığım her yerli mal için değil tabii,mesela hamburger,t-shirt...vs konusunda dediklerine katılıyorum.Geçen hafta temel tasarım dersi hocası bu konu hakkında konuşmuştu,ondan sonra gördüğü bir ''iftarını kola yla aç'' reklamından bahsetti ve ''KAFİR iftar kola yla mı açılır'' dedi Gülüyor Gülüyor ondan sonra da hepimiz güldük,yahu bile bile ne diye bu yabancı malı zehir le kendinizi zehirlersiniz anlamam ki Şaşkın
2008-10-05 (22:09)
Bence avrupanın fast food kültürünü sindirdiğimiz için oluyor bunlar. Bi de bunda ayrı olarak rahat yaşam tarzıda var tabi ki. gençliğin hiç bir şeyi umursamaması amaaan ne olacak sanki giydiysem yediysem düşünceleri vs. Avrupada veya amerikada büyük markaların aynından hatta daha kalitelisini yapsalar bile bizimkiler gidiyor misal onların ünlü markalarından alıyolar. Benim hiç marka merakım yoktur. Asıl önemli olan insanın giydiğinin kendisine yakıştırmasıdır. Bi de bu konuda medyanın büyük parmağı var. Zaten insanları yönlendirme konusunda medyanın öneminin herkes farkındadır sanırım. Böyle oluncada bu konularda medyaya iş düşüyor. Ama tabiki medyada yabancıların elinde olunca gel gelelim bu kısır döngü kendi etrafında dönüyor. Biz ne kadar söylersek söyliyelim insanımız bilinçli olmadıktan sonra ne işe yarar ki..
2008-10-05 (22:30)
Hüma Eren (canbil)
Hüma Eren (canbil)
Ülkemiz deki üreticilerin durumu ortada ya batıyorlar ya da zar zor ayakta duruyorlar.devletimiz üretme tüket diyor.ürünlerinin reklamlarını yapamıyorlar.gelirleri giderlerini karşılamıyor.Çin mallarından dolayı çok fabrika kapandı. Zaten hammadde de dış ülkelere bağımlıyız.hiç olmazsa fast food tüketmeyelim,sağlığımızı koruyalım.
bilinçli tüketici=güç 2008-10-06 (16:56)
Furkan Türk (lobaba)
Furkan Türk (lobaba)
Yazdıklarınıza katılıyorum arkadaşlar. Toplumumuz ve gençlik özenti hayat sürmekte. Aslında araştırırsak ülkemizde üretimi olmayan ürün ve hizmet yok denilecek kadardır. Tamam bazı eksik kalınan yanlarımız var. sadece oy verip yönetilmekten başka birşey yapmıyoruz millet olarak. yerli malı kullanımı ve önmei konusunda birlikte hareket edilebilirse, ülkemizde ekonomi yeniden yapılanır. Uzun bir konu ve çok da önemli bir konu aslında. Aşağıda ki site bu konuda çok güzel bilgilendirici ve aydınlatıcı bilgiler içermekte. Faceebokta oarada burada cirit atıp zaman kaybetçeğimize, ülkemiz adına çalışan bu genç arkadaşları desteklemek lazım diye düşünmekteyim. Ben elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Sizlerde siteyi 10 dk ayırıp ziyaret eder ve yorumlarınızla destekte bulunursanız hiçte fena olmaz. Ben bayağı şeyler öğrendim ve uyguluyorum.
http://yerlimaliyurdunmali.wordpress.com/
2008-10-06 (20:45)
Metin Meşeli (costa nostra)
Metin Meşeli (costa nostra)
Aydın Doğan, Sakıp Sabancı, Rahmi Koç'u zengin ettiğin zaman milliyetçi
Bill Gates'i zengin ettiğin zaman düşüncesiz bir hain oluyosun.

Üniversite öğrencilerinin hala bu kadar sığ düşündüğüne inanamıyorum
ne farkı var Türk Kapitalistleri de yabancı kapitalistler de aynı düzene
hizmet etmiyolar mı?

Üstelik Pasaportunda Türk yazanlar çin'e Rusaya'ya Arap yarımadasına yatırım
yapmak için yarışırken, bu ülkede göstermelik sahte göz boyamak için yalandan
icraatlarla uğraşırken elin yabancısı kendi markasını bu ülkede üretiyo
bu ülkeye vergi veriyo, bu ülkenin insanına istihdam yaratıyo

nası olucak şimdi bu çakma milliyetçilik ayakları?? Göz kırpıyor

bize en büyük kazığı yıllardır kim atıyo acaba
bankaların içini Amerikalılar mı boşaltmış acaba
düşünmek lazım??
özeleştiriyi iyi vermek lazım..
Metin arkadaşıma cevap 2008-10-06 (23:01)
Furkan Türk (lobaba)
Furkan Türk (lobaba)
costa nostra demiş ki:
Aydın Doğan, Sakıp Sabancı, Rahmi Koç'u zengin ettiğin zaman milliyetçi
Bill Gates'i zengin ettiğin zaman düşüncesiz bir hain oluyosun.

Üniversite öğrencilerinin hala bu kadar sığ düşündüğüne inanamıyorum
ne farkı var Türk Kapitalistleri de yabancı kapitalistler de aynı düzene
hizmet etmiyolar mı?

Üstelik Pasaportunda Türk yazanlar çin'e Rusaya'ya Arap yarımadasına yatırım
yapmak için yarışırken, bu ülkede göstermelik sahte göz boyamak için yalandan
icraatlarla uğraşırken elin yabancısı kendi markasını bu ülkede üretiyo
bu ülkeye vergi veriyo, bu ülkenin insanına istihdam yaratıyo

nası olucak şimdi bu çakma milliyetçilik ayakları?? Göz kırpıyor

bize en büyük kazığı yıllardır kim atıyo acaba
bankaların içini Amerikalılar mı boşaltmış acaba
düşünmek lazım??
özeleştiriyi iyi vermek lazım..

Görüşlerine saygı duyuyorum, şimdiki savaşlar toprak işgali ile değil ekonomik işgalle olmaktadır. Ben kötü birşey demedim. Ülkemiz için çok önemli bir konu. Sadece tüketelim ozaman öylemi? Uydumuzu bile bizi hiçbir konuda istemeyen Fransaya yaptırmaya devam edelim öylemi? Yabancı sermaye ülkemiz için bir truva atıdır. Yabancı sermayeye karşı değilim ama tarihimizi unutmamak gerek, başka ülkeler için geçerli olabilir fakat benim şahsen zoruma gidiyor, dünyaya hükmetmiş atalarımız var ve bizler onların torunlarıyız. Ülkemiz üretim motoru olacağı yerde hızla 70 milyonluk tüketim motoru olma yolunda ilerliyor. Sen, ben, o ses çıkarmıyacak öküzün trene baktığı gibi memleketin elden gidişini mi seyredelim? Bugün Abd'de yaşanan kriz yarın bizleri derinden vurmayacak mı? Bankaların %42 si, borsanın %70'i, stratejik kurumlar yabancıların elinde. Herşey ne için, kim için üretilmekte, hizmete sunulmakta biz tüketiciler için, bilinçli tüketici olmamaız şart. Yakın zamanda Ziraat bankası Yunanistan'da şube açmak istedi Türk'lerin bulunduğu bölgede, Yunanistan'da kıyamet koptu. Bugün bir Yunan bankası önünde insanlarımız paralarını yatırabilmek için sıraya giriyorlar, nasıl olacak? Yarın doğu bölgemiz için ambargo koyduklarında bir İran, K.Kore, Libya gibi sıkıntı çekmeyelim. Küresel marka çıkarabilmemiz için ilk önce içeride önünü açmamız gerekli yerli markalarımızın, kendi ülke vatandaşlarından içeride yeterince desteği görmemesine rağmen yerli markalarımız rekabet etmekte başabaş gidiyorlar. Bu konu çok önemli ve de çok uzun, burada iki satırla açıklanacak şeyler değil. Sana saygı duyuyorum, tabii ki herkesin görüşleri olumlu veya olumsuz olacak. Bu işin güzelliği de burada zaten, kolay olsa herkes senin gibi düşünür kestirip atardı, bizim kolayla işimiz olmaz zaten. Bu ideolojik bir savaştır. Ülkemizin tarihsel bir geçmişi var, sen Abd'den yana örnek veriyorsun yazık? Adınada çakma milliyetçilik diyorsun, . Bankaları kim boşalttı diyorsun, her ülkede yolsuzluk var Çin'de idam olduğu halde sonu, yolsuzlukla mücadeleyi devlet politikasına altında yürütüyorlar. Çok hor görüyorsun Türk girişimcilerini, eğer araştırma yaparsan her alanda varız. Sen içinden diyorsun ki ülke çıkarları açısından aslında çok önemli bir konu ve toplum olarak bilinçlenmemiz lazım ama benim zevkim, keyfim, havam, forsum, fiyakam ülke çıkarlarından önce gelir o yüzden bir iki satır yazayımda olumlu olmaması için çalışayım. Gelişmiş ülkelerde yerli malı kullanımı devlet tarafından ve sivil toplum kuruluşları tarafından bizzat desteklenmektedir. Araştırsan iyi olur diyecem ama sen Türk insanının başarılı olmasından rahatsız olan birisin. Neyse ben bu konuyu çok ciddiye aldığım için böyle yakıştırmalar yapmana biraz sitem ettim. Başarılar diliyorum sanada...
Ayrıca http://yerlimaliyurdunmali.wordpress.com/ sitesiinide ziyaret etmeni istiyorum.
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa