arkadaşlar sizce yeditepe tıp mı yeditepe diş hekimliği mi??
diş desem kısa sürede işin einde vebayana göre ideal tıp ise çou insanın istedii prestijli bölüm sizce hangisi diş hekimliği ve tıpta okuyan arkadaşlar yorumlarınızı bekiyorum...
Tıp 6 + .. sene.
Diş hekimliği 5 yıl.
Özel sektör düşünüyorsan diş hekimliğinde 5 yıl sonra diploman elinde.. Yalnız yeni yasalarla muayene ücreti muhtemelen sağlık merkezlerinde devlet tarafından ödenecegınden muayenahanecilik bitecek. Devlet hastanelerine de kadrolu diş hekimi son dönemlerde bildigim kadarıyla alınmıyor. Daha çok sözleşmeli tercih ediliyor ve sayısı oldukça kısıtlı.
Tıp 6+..
6 yıl bittiğinde şuan itibari ile rastgele bir yere atanacaksın. Filmlerde veya açık oturumlarda gazetelerde dedikleri gibi en doğuda ile en batı arasında maaş farkı yok. Normal devlet memuru ücreti alacaksın. Tus gibi bir sınav seni bekliyor. Kazanırsan ceza olarak bir kez daha mecburi hizmete gideceksin:) Asistanlıkdaki şartlar insanlık dışı..
Diş hekimleri de hallerinden memnun değil doktorlar da...
Diğer meslekler hiç değil..
Ben tıp sectim, yine olsa herhalde tekrar tıp seçerdim. Veya sıralardım Tıp sonrasında diş gibi...
Başarılar...
ya ben bunu anlamıorm aslında hangi doktora sorsam boşver doktor olma diş hekimi ol dio ama bi yandanda yine seçmk zorunda kalsam yine tıpı seçerim dio.peki diş hekimliği ni kazanmış olup tıp istiorum die yeniden sınava girmek mantıkl ımı acaba...
Diş hekiliği derim cünkü,ben onu seviyorum...
ne yazıkki çalışamasamda o alanda teknisyenim ve güzel bi bölüm...