slm arkadaslar.. bendede bi cok kiside olduu gbi ailemi ikna etmemin sorunun yasiorm :'((
ben wiesbadende abiturumu yapiorum ve 26.06.09 abiball diye biliorum..
bu arada bilgileriniz icin cok tesekkür ederim..
tekrarmi arayim onlari
saten ailem o kadar icinden gelerek istemio devamli bu konuyu acarak onlari üzmek istemiyorum
eger rabianin dedigi dogruysa bi sene praktikum yapacam gibisinden benim buna gücüm yetmez neden cunkü haftada dört kere nachmittagim var ders calismam lazim
hangi ara ben praktikum yapayim olacak ismi?
ama bence bu dogru degildir cunkü benim tanidigim bi kiz gitti ve böyle biseyden hic bahsetmedi......
ben Bayern Münchendenim? sen ne yapiosun hangi okulu?
üzülme merve das wird schon
ben neler yasadim üc dört ay icinde, warum glaubst du dass ich jetzt schon so viel stress mach... herseyi tek basima hallediorum destekcim yok bu yüzdende cok korkuorum:S
ya birseyi eksik yaparsam ya olmazsa o zaman ycseye ömrümce bi daha giremem
alman ünisine gitmek zorunda kalirim ve o zaman ailem kattiyen gitmeme razi olmaz
bu sene ya basardim ya basardim:S ne olursunuz dualarinizi eksik etmeyin
cnm bnm insallah olur.. hepimiz cok istioruz..
@hülya
senin okul durumun farkli olabilir, yanlis birsey söylemek istemiyorum ama bencede fazlasiyla vaktin varken egitim ateseligle konus onlara durumunu anlat onlar sana en dogru sekilde yardimci olur:)
evet praktikum farkli oluyo bazi okullar (üniler) sadece 6aylik bir staj bekliyo bazilari 1 senelik, bazilari hic ama NRW de okuyanlar,ycs ye gireceklerden bir yillik praktikum bekleniyo (diger eyaletlerdeki okullar nasil bilmiyorum mesela münihde oldugu gibi) ama NRWden eminim. bu sene yani 2008de abim ycs sinavina girdi ve 13yil tamamlanmasi icin praktikumsscheinina denklik almasi gerekiyordu
ayrica bence praktikumu fazla kafaniza takmayin her isin bir kolayligi var, herkez praktikum yapip schein almiyo, misal: birtanidigim FACHABITUR yapti NRWde ama praktikumsscheini türkiyeden aldi (yapmadigi halde bir tanidigindan) ve sinava girdi. mantikli oluncak olursa sabahlari almanyada, aksamlar türkiyede görünüyordu ama yinede kabul edildi, cünkü incelenmiyo ve denklik aldikdan sonra zaten kim ne dersi desin fark etmiyo.
önemli olan hepimizin öncelikle diplomamizi almamiz, ayni sürec icindede sinava calismamiz. detaillara fazla takilmayin
selametle
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-10-12 19:54:57
Fransizca ogretmenliğini de tavsiye ederim, hele AB uyum yasalariyla bayagi popüler bir bölüm oldu...mezunlardan Dis İsleri Bakanlığında Ataşe olarak çalışanlar var...
baktınız olmadı Almanca ogretmenliğine garanti girersiniz ve İstanbul, Marmara Universitelerini seçin, bayagi iyi eğitimleri...
ya demekki tek bn degilim tek savasan bnm ailemde ama burda rabbia arkadasimizin dedigi gibi sonunda türkiyede ünili olunca hepsi gurur duyacak ve biz ellimizden geldigini yapicaz cok calisacaz sonu alalhin taktiri ama insallah okadar insana gülmüs felek bizede gülecek elbet
bn avusturyda oldugum icin okulari fln baska bn ausbildung yaptim ve onunla girecem insallah aramistim global akademi hemde kac defa oluyo dedi bna hata bnm bi arkadasim ausbildungla bu sene gazi üni sini kazandi
simdi yapmam gereken egitim ateseligini gitmek babam destek olsa keske ama herseyi kendim yapmaliyim cook garip ya biz discoda sabahlamak icin izin istemiyoruz okumak icin istiyoruzz
neyse arkadaslar hepimiz tek yürek olucaz ve insallah sonunda hayalerimize kavusacazz
Hülya68 demiş ki:
Fachoberschuleye gidiyorum
11ci sinifinda
iki hafta praktikum iki hafta okul vardi bütün bir sene boyunca
wir ham auch für die zwei praktikas noten bekommen
onlardan kalsaydik 11cidede kalacaktik
yani bu gültik degil mi ben simdi 12cide Praktikum mu yapacam Türkiye icin?
eminmisin cunkü Fachabi yapacam ben yani
yaptigim praktikumda FSHydi
selam arkadaslar ben bu sene ycs sınava gırdım ve ılk tercıhım mersın unıv turızm ısletme cıktı...
ya bu staj ıcın bısey demek ıstıorum bende 12cı sınıfa kadar okudum yanı fachabımı aldım ve staj yapmadım ve bana denklıgı verdıler

yanı takmayın bu staj işi. Herkes farklı bısey dıyor zaten

Bunu en ıyısı oturdugunuz bundeslandakı konsolata sorun cünkü onlar sızın denklıgınızı verıyorlar ... ıllakı staj lazım degıl
Hemsom benım cok takma bu konu sen en ıyısı sen bı sor münıhde kı konsolata
Sıze basarılar dılerım ınsallah ıstedıgınız bölüme gırebılırsınız
merhabalar..Türkiye-Ankara'dan matematik öğretmeni Barış Kocaoglu..
2000'den beri yös ve tcs sınavı için öğrencilere ders verip deneme sınavları hazırlıyoruz..eğer siz de bu kaynaklardan faydalanmak isterseniz iletişme geçebilirsiniz..şimdiden hepinize başarılar diliyorum..