madde 51 : Radyo odtü çok hoş bir kanaldır. frekansı 103.1'dir. haftaiçi sabahları modern sabahlar olur güzeldir
madde 52 : Harikalar diyarı, zart zurt gölü ankaranın tarihi yerleri değildir. aldanmayın
madde 53 : Odtüden bahçeliye giderkenki yolun ortasındaki gökkuşağı adlı yapının ne ayak olduğunu sormayın boşuna. bilene rastlamadım.
madde 54 : Metroda turnikeleri geçtikten sonra, önünüze çıkan ilk merdivenden aşağıya inmeyin. iki merdiven, farklı istikamette işleyen metrolara inmektedir; olur da kazara yanlış yere inerseniz; hele ki bunu gece yarısı, metronun son seferinde yaparsanız; kendinizi dikimevi yerine aşti'de bulabilirsiniz. çok feci bişi bu. . yine de panik yapmayınız, aşti taksicileriyle gece tarifesi açmamaları, hatta taksimetreyi hiç çalıştırmamaları üzerine bi pazarlık yapabilir; - 2008 fiyatlarıyla - hemen hemen aşti'den kızılay'a 15, dikimevi'ne 20 ytl karşılığında ulaşabilirsiniz. yaptıgınız pazarlık ıle artabılır yada azalabılır daha cok ısrar da bulunursanız hatta abı memleketten 20 ytl ye geldım sen nabtın dersenız taksıcı sızı gerı memleketınze donmenız ıcın fazla bı yol harcamadıgınızı ve astının yolunu tarıf edebılır yasanmıslık bı olay

madde 56 : Ank denız halen ve halen yoktur ! bosuna aldanıp gonlunuzu kaptırmayın !!
madde 57 : Kızılay her zaman gezinmek için zevkli bir mekandır, hem bir kafe vb. mekanda oturmanız gerekmez, konur sokak'ta imge kitabevi'nin önü, (eskiden millet konur dost'un önünde de otururdu ama orayı kapattılar şimdi) yüksel caddesindeki ağaçlık kısım, ilkokulun önü; yere oturmakla ilgili sorununuz yoksa karanfil dost'un önü gibi mekanlarda oturup vakit öldürebilirsiniz, civar simitçilerden simidinizi, gezinen çaycılardan da çayınızı alıp öğrenciye yaraşır bir menü ile karnınızı doyurabilirsiniz, hem de çok iyi bir fiyata
madde 58 : Yok şöyle bi kafede oturalım biz" diyorsanız konur sokak'taki leman kültür, (az buçuk pahalıdır, çin böreği güzeldir, birayla iyi gider)
madde 59 : içki içecem" diyenleri ikiye ayırıp inceleyelim:
a fıkrası 1. madde ; mekanda oturup içenler (cebindeki paranın fazlalığından rahatsız olan ve altında sandalyeyi, kulağında müziği hissetmek isteyenler)
b fıkrası 2. madde ; sokakta oturup içmeye itirazı olmayanlar (cebindeki paradan memnun olup beton, demir, tahta üzerinde oturmaya itirazı olmayanlar, mp3 player - discman - walkman taşıyanlar)
a fıkrası 1 madde ek acıklama ; Mekancılar: sakarya caddesi sizin mekanınızdır. hemen her köşesinde bir birahane bulabilirsiniz burada, ssk işhanı'nı da barındırır selanik caddesindeki melek ve nedjima da güzel mekanlardır, çekinmeyin, uğrayın. isterseniz tkp'nin üzerindeki cubana'ya da uğrayabilirsiniz, tkp'li yoldaşların işlettiği, burjuvalara(!) yaraşır fiyatları olan bir mekandır cubana.
b fıkrası 2 madde ek acıklama ; non - mekancılar: kızılay'da saydığım "sokakta oturulacak yerler"in hepsinde içebilirsiniz, üst geçitler özellikle içen tiplerin mekanıdır, orada kaynaşabilirsiniz ankara'nın ayyaş punklarıyla. ilkokulun önünde içmeyi ben ahlaki olarak kınıyorum, kötü örnek olmayın lan veletlere
madde 60 : Çiğ köfte yemek istediğinizde simit sofrası iyi seçimdir. altınşiş lokantasında (dost kitabevinin üst tarafı) hayatımda emsalini görmediğim oltu cağ kebabını yiyebilirsiniz. lezizdir. kokoreç, köfte ve sucuk içinse shadow'dan aşağı yürürken sağ tarafta kalan gölet çiftlik adlı mekanı tercih edebilirsiniz
madde 61 : Hafta sonları özellikle pazar günleri bütün alışveriş merkezleri inanılmaz bir doluluk oranına ulaşır. uzak durunuz.
madde 62 : Tavla oynayacaksanız leman kültürün orda ezgi çay evi var, ucuza çay içer tavla oynarsınız
madde 63 : aştiye gidince kafanızı kaldırıp meraklı gözlerle etrafınıza bakmayın, biri kolunuza girip bilet satmaya çalışabilir.
madde 64 : dost kitapevinden ders kitaplarınızı almak gibi bir hataya düşmeyin.olgunların yolunu tutun
madde 65 : Ank denız yoktur!
madde 66 : diğer kentler gibi yolda yürürken asla omuz yemezsiniz eğer karşıdakinin bi art niyeti yoksa herkes uslu uslu yürür.
madde 67 : yol sormak istiyosanız taksicilere başvurunuz garantilidir
madde 68 : Mitingti yürüyüştü filan karşılaştığınız anda bir mağazaya, dükkana dalın; ne olduğunuzu anlamadan sürükleyip götürürler.
***madde 69*** : Biri sizi durdurup, "pardon, bişi sorcam" derse durmayın, ilerleyin. kesin bir yere yardım için bişey satıyordur ama görevli kartı filan yoktur. tunalı bahcelı taraflarında pardon DUTYFREE cıkıslı orjınal parfumlerım var ve dandık bı kart gosterırse aldırmayın dırek gecın . Gene yolda elınde agac kesme vb ınsaat alet edavatı tasıyan ve pardon buraya calısmaya geldım ıs bulamadım dıen bı tıp cıkar ve yardım ısterse hemen uzaklasın yada takmayın dedıklerını. Çoğu ankaralı da bunları bildiği için gerçekten bişey sorcak olursanız dahı çoğu durmaz. Cıvar bufe ve taksı duragından yardım alın
madde 70 : ulus sakat, çinçin yasaklı bölgedir. aman ha!
madde 71 : la, la bah bebe, la bah bebe senin ... , goçum, hocam, bebe tarzı ifadelere hazırlıklı olun; bulduğunuz ilk fırsatta pratik yaparak kullanın

madde 72 : Daha önceleri kar görmemiş iseniz, karda nasıl yürünür bir bilenden öğrenmeniz gerekir.
madde 73 : Baktınız sağlam kar yağıyor, dışarıya çıkmayın. üniversite büyük ihtimal tatil olacaktır. zaten yolda kalan otobüsler nedeniyle iki metre gidemezsiniz

madde 74 : iç karartan, soğuk, yağmurlu, yer yer rüzgarlı, insanı delirtecek bir iklime, coğrafya kitaplarında okuduğunuz bozkırlara ve karasal iklim tanımlamasına hazır olun.
madde 75 : hava karardıktan sonra karanfilde,yükselde,konurda çıkan işportacılardan alış-veriş etmesini öğrenin.hem güzeldirler,hem ucuzdurlar.
ZORDUR Kara şehirlerini sevmek hep zordur.arkanı dönüp kaçabileceğin bir deniz yoktur.herşeyiyle gri bir şehirdir,erken uyanır,bürokrattır,kravat takar,yaşlıdır,aksidir ama içinde hep bir çocuk barındırır ve onun içinde oynadığı kızılaydan başlayıp arjantin caddesine uzanan bir oyunparkı da vardır hani...
insanı yorar...aşkı bile yorar çünkü ankarada aşık olmak bile zordur...
ANKARA BASKA SEHIRDIR
eDitiOn bY Namea.