50 madde altında yeni baslayanlar ıcın ANKARA :)
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
50 madde altında yeni baslayanlar ıcın ANKARA :) 2008-09-11 (00:29)
Namea Demiroglu (Namea)
Namea Demiroglu (Namea)
Yeni başlayanlar için Ankara ((:

Madde 1. yeni baslayanlar için ankara aştidir. soğuğun içine işlediği anda basını kaldırıp etrafta denizi aramaz isen kolay alışırsın.

Madde 2: ankara da deniz yoktur. deniz kenarında bir kentte bir sekilde bulunmuşsan, denizi seviyorsan, ankara yı kısa vadede sevemeyeceksin, hiç kasma. yine de çeneni kapa,ankara iyi güzel de denizi yok abi bea kabilinden düşüncelerini kendine sakla, bu muhabbetleri defalarca kez duymuş olan ankaralılar pek sevencen davranmazlar, sıcak yaklaşmazlar. baygınlık verirsiniz. yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim.

Madde 3: ankara yı istanbul ile, izmir ile kıyaslamaya kalkmayın, bu da sevilmez, hele izmir karşılaştırması tiksinti yaratır. yok kordon vardı yok çiğdem vardı bilmemne... gölbaşı nda denize dökerler adamı allahama..

Madde 4: ankara da kış soğuk geçer. rüzgarı keser, ayazı süründürür. kalın giyinin, bere ve eldiven edinin; öğlen dışarı çıkıyorsanız ve geç saatlerde dışarda bulunmanız gerekecekse havaya aldanmayın. coğrafya dersinde karasal iklim için neler söylerdiniz onları hatırlayın. ya da en iyisi bir gece iliklerinize kadar üşüyün, sonra gece-gündüz sıcaklığı arasındaki büyük farkı anlayın.

Madde 5: çinçin mahallesi denilen yere gece gitmeyin. gündüz de gitmeyin. illa gidecem ben gezerim görürüm hoplarım zıplarım diyorsanız, en fiyakalı, en pahalı giysilerinizi giyin, telefonunuzu boynunuza asın öle gidin.

Madde 6: ankara da deniz yoktur. alışın..

Madde 7: elektronik malzeme, korsan cd falan arıyorsanız kızılay da vakit kaybetmeyin, teknosa arayıp kazık yemeyin, maltepe pazarı nı öğrenin. ben öğrenciyim abi sözünü motto bilin, her alışverişte işe yarar.

Madde 8: öğrenciyseniz, kendi evinizde kalacaksanız, bir şekilde itfaiye meydanına gidin,dibine kadar araştırın, az parayla süper ev nasıl döşenir görün. ya da beni çağırın göstereyim.

Madde 9: atakule de bir halt yok, boşuna meraklanmayın, çankaya ya sırf atakule için tırmanmayýn. ha eğer ben illa bozkır manzarası görecem edecem diyip de gidecekseniz,hemen aşağıdaki botanik parkına da uğrayın.

Madde 10: ankara da deniz yoktur. deniz aramayın.

Madde 11: metro ya girin, kaybolun, ama alışveriş yapmayın.

Madde 12: odtü, bilkent, hacettepe yahut başkent üniversitesi öğrencisi iseniz, araba almayın, otobüs ve servisi tercih edin. eskişehir yolunun her sabah yaşadığı tıkanıkta tuzunuz bulunmasın. sizin yüzünüzden sınava geç kalmayayım. lütfen.

Madde 13: banliyo trenleri güvenlidir, çekinmeyin kullanın. sincanlı ezik büzük gençlerle muhatap olmayın.

Madde 14: kaybolursanız kimseye asla ve kat a yol sormayın. sorduğunuz her yüz kişiden kırkı gitmemeniz gereken yönü, otuzu bambaşka bir tarafı gösterir, kalan otuz da bilmiyorum abi ben buraların yabancısıyım der. karanfil sokak ta sağlık bakanlığı nerede diye sorarsınız, adamı kocatepe camii ne çıkarırlar, yapmadıkları şey değildir. harita edinin.

Madde 15: odtü lü değilseniz, odtü kampüsüne girmeniz, alcatraz dan kaçmanız kadar meşakkatli bir meseledir, bunu bilin. Israrcı iseniz, risk alın ve güvenpark tan kalkan odtü minibüslerinden birine binin, kampüse girişte kimlik soran görevli minibüse girdiğinde, kendinizden emin bir şekilde adamın gözlerine sen benim kim olduğumu biliyor musun bakışı atın. işe yarayabilir. (ne yaparsanız yapın, gerekirse ormana dalın girin ama kimlik diye topkek ambalajı, kupa sekizlisi göstermeyin)

Madde 16: ankara da deniz yok. yok ulan işte, yok

Madde 17: ulus pek sevilen bir yer değildir. eski meclis binasının burada bulunması ulus u güzel kılmaz. zamanla göreceksiniz ki, ulus u hiçbir şey güzel kılmaz, kılamaz; olabilemez. ulus tan ve arka sokaklarından uzak durun.

Madde 18: en popüler buluşma mekanları olan kızılay gima yı ve dost kitabevini ni öğrenin.

Madde 19: tunalı hilmi caddesi demeyin. ankaralılar -muhtemelen hilmi nin güzel bir isim olmadığını düşünüyor olduklarından direkman tunalı dıye hıtap ederler.

vs vs vs vs ...
:) 2008-09-11 (16:46)
İbrahim Ercan (Agathery)
İbrahim Ercan (Agathery)
ya hepsini yapabiliyomda gözlerimden ateş çıkaramıyom o nasıl oluyo Şaka yapıyor

şaka bi yana nasıl alışacam burya bilmiyom bana yardım ederseniz çok seviniriiim Şaşkın
50 madde altında yeni baslayanlar ıcın ANKARA :) 2008-09-12 (03:18)
Namea Demiroglu (Namea)
Namea Demiroglu (Namea)
madde 20:keçiören'den ev tutmayın. yerlisinin ( ki ben değilim ) bitmek tükenmek bilmeyen düğünlerinde o korkunç elektro sazın beyninize tecavuz etmesıne neredeyse hergün maruz kalabilirsiniz.

madde 21:ankamall ve migrosun yeme içme katına çıktığınızda bedava yemek dağıtıyorlar sanacaksınız, yok öyle bişey.

madde 22:ankara'da deniz yok" dediğiniz anda temiz bir dayak yersiniz. yeter lan Çok mutlu

madde 23:ola ki kar yağarsa, kuğulu park'a gidin, nefis doğanın tadını çıkarın. memur şehri, pek sıkıcı. akşam 9'dan sonra sokaklarda kimse kalmıyor." demeyin. hiçbir zaman bir istiklal caddesi, bir kıbrıs şehitleri caddesi olmayacak olsalar da hayatın hiçbir zaman durmadığı güzel cadde ve sokaklar ankara'da da var. bkz arjantın cad bkz tunalı bkz bahcelı 7 cad . Çok mutlu

madde 24: metro ve ankaray'ı karıştırmayın. ikisi de kızılay'da kesişir; ankaray aşti'ye gider, metro ise akköprü ve batıkent tarafına.

madde 25: ankaragücü taraftarı çirkef ve kalabalık, gençlerbirliği taraftarı az sayıda ve enteldir. kalabalık bir ankaragücü taraftar grubu görürseniz sakının. laf atarlarsa karşılık vermeyin. tek kişi bile olsa, iki dakika içersinde sürüyle adam toplayıp peşinizden koşturabilir, yakalarsa belanızı ****. büyükşehir belediyespor'un taraftarı yoktur, olduğunu iddia eden olursa gülün geçin. nanik yapın.

madde 26: "boş yere ağlama, kalbini bağlama, ankara kızlarına" şarkısını öğrenin, sık sık söyleyin.

madde 27: ankara'da en güzel mevsim sonbahardır. tadını çıkarın.

madde 28: trafikte taş düşemez ama milletvekili çıkabilir. kırmızı ışıkta sizi bekletebilir. hazırlıklı olun.

madde 29: gazi üniversitesi'nin iibf dışındaki bir fakültesine gidecekseniz temkinli olun, eli tespihli takım elbiseli tiplerle saçınız, sakalınız, küpeniz üzerine bir konuşma yapmaya hazır olun. adamlarla papaz olmayın.

madde 30: gece ondan on birden sonra sokaklarda kimseciklerin kalmaması normaldir, kimyasal bomba neyin atılmamış, insanlar sığınağa kaçarcasına bir anda ortalıktan kaybolmamışlardır, olağan bir durumdur bu. sakin olun, panik yapmayın.

madde 31: cadde ortasında düğün dernek görürsen şaşırma, bilmediğin ankara havalarında da oynama

madde 32:kavaklıdere, ayrancı mevkilerine belediye otobüslerine bindiğinizde fark edeceksiniz ki otobüsün yaş ortalaması 65-70 civarlarındadır. korkmayın takım elbiselerle otobüse binmenize gerek yok herkes öyle biniyor diye.

madde 33:hocam"a alışın, bu lafı duyunca kendinizi hoca gibi hissetmeyin. bir ankara klasiğidir, özellikle üniversite kampüslerinde güvenlik görevlileri öğrencilere, taksi şoförleri güvenliğe, büfeciler büfecilere, kısaca herkes herkese hocam der. ayrıca taksi şoförü üniversiteli olduğunuzu anladığı anda hocam diye hitap eder size. hoca değilsiniz, ankaralısınız.

madde 34:aoç belediye başkanının insafına bırakıldı ya da bırakılması kuvvetle muhtemel. bozulmadan son bir kez gidip görün. kokoreç yiyin. şençam köftesinden tırtıklayın. dondurma tüketin. çiçekçileri gezin.

madde 35:kızılay'da herhangi bir caddede karşınıza "abi ben türev integral biliyorum; bak bi soru sor, bilirsem bi selpak al, bilemezsem ben sana bi tane bedava vericem" diyen bir çocuk çıkabilir. kendisi türev integral bilen selpakçı çocuk'tur. süperdir o. bikaç soru sorun, bilse de bilemese de birkaç selpak alın. bi işe yarayın

madde 36:kaliteli konser izlemek istiyorsanız saklıkent'ten şaşmayın

madde 37:bilhassa kızılay'daki üst geçitleri kullanmak zaman kaybıdır. sürü psikolojisine uyarak sürü halinde normal yoldan karşıya geçmek daha iyidir.

madde 38:eski akköprü migros, yeni adıyla ankamall olan mekanın adıyla 'mal' esprisi yapmayın. yeterince yapıldı

madde 39:ankarada halen denız yok:D

madde 40:karnınız acıkırsa tabldotçularda yiyin. çok ucuza karınınızı doyurursunuz*. tavuk döner yemeyin martı etinden yapıyorlar diyenlere biraz gülün ama şunu da unutmayın her köşe başında midye satılıyorsa martı da bir yerden çıkabilir, hala araştırıyorum.

madde 41:anıtkabir in yerini öğrenin, öğrenmekle kalmayıp gidin bi zahmet. soranlara da basit tarifler verin: "buradan ankaray a bin, beşevler de in, burger king den sağa dön, ilerle gibi.

madde 42:kocatepe camii ne giderken bir alan var, hip hop çı gençlerin arada takıldıkları bir yer, granit kaplı. oradan uzak durun. durmazsanız da bana ne, inatçı satıcılarla boğuşun. alla alla. gitmeyin dedik, di mi?!

madde 43:akşamın bir vakti "kalk eryaman a gidem, zeynep i görem" deyip yollara dökülmek gibi bir saçmalık yapmayın. gidemezsiniz çünkü. (yani en azından bazı etaplarına.)

madde 44:metropol le megapol ü birbirine karıştırmayın. eğer armada, ankamall gibi alışveriş merkezlerinin sinemalarına gidemiyorsanız, ankapol ün balkonu star wars tarzı atraksiyonlu filmler için iyi bir alternatiftir.

madde 45:kızılay'daki boş binanın ne olduğunu, hangi amaçla yapıldığını, kime faydası olduğunu sormayın halen bende cozebılmıs degılım Çok mutlu

madde 46:ankarada denız yok a.q ıste

madde 47:deniz havası yakalamak istiyorsanız ulus'taki balık pazarına gidin; söylentiye göre samsun'dan buraya, balık nakliyatçılarıyla beraber martılar sık sık gelirmiş. (buraya kadar gidip de martı göremezseniz bana küfretmeyin. ben de mağdur durumdayım.)

madde 48:zaman zaman su gidip gelir, alışın, su depolayın.

madde 49:taksiler beş kişi almazlar genelde, dikkat edin

madde 50:adınız çiğdem ise ve minibüs kuyruğunda bekliyorken biri gelip "çiğdem mi?" diye sorarsa "eveeet, tanışıyor muyuz?" demeyin, ankara'nın çiğdem diye bir semti vardır, çiğdem minübüsünü soruyordur.Çok mutluÇok mutluÇok mutlu

özetin özeti, kıssadan hisse:

ANKARA GUZEL SEHIRDIR Göz kırpıyor

edıtıon by Namea...