KUR'AN-I KERİM OKUDUNUZ MU?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

01physiker e hitaben 2008-09-17 (17:20)
Ahmet Ak (baştacı)
Ahmet Ak (baştacı)
Kuranın tamamını okuduğunuz onu anladığınızı göstermez, anlamış olsaydınız aklınız mucizesini teyid ederdi. Kuran herkese hidayet vermez, sonuçta Kuran-ı Kerim dahi bizim için bir imtihan, Kuranı kerimin bakara suresinde Kuranın sadece Allahtan korkup ondan sakınan (emirlerine uymaya çalışan) kişiler için bir hidayet rehberi olacağını Yüce Allah bizlere bildiriyor.

Ateistlere acıyorum, çünkü onlar İNANMAMAYA İNANMAK GİBİ bir çelişki içerisindeler, sonuçta inanma duygusundan soyutlanamazlar...Kuranın insandn istediği ise, yüce Allahın, sevgi, şefkat ve merhamet duyguları gibi ruha vermiş olduğu inanma duygusunu olduğu yere, doğru adrese yöneltmesidir. O adres te YÜCE ALLAHIN TA KENDİSİDİR..
2008-09-18 (20:06)
Alperen Karçar (bozkurt alperen)
Alperen Karçar (bozkurt alperen)
baştacı demiş ki:
Kuranın tamamını okuduğunuz onu anladığınızı göstermez, anlamış olsaydınız aklınız mucizesini teyid ederdi. Kuran herkese hidayet vermez, sonuçta Kuran-ı Kerim dahi bizim için bir imtihan, Kuranı kerimin bakara suresinde Kuranın sadece Allahtan korkup ondan sakınan (emirlerine uymaya çalışan) kişiler için bir hidayet rehberi olacağını Yüce Allah bizlere bildiriyor.

Ateistlere acıyorum, çünkü onlar İNANMAMAYA İNANMAK GİBİ bir çelişki içerisindeler, sonuçta inanma duygusundan soyutlanamazlar...Kuranın insandn istediği ise, yüce Allahın, sevgi, şefkat ve merhamet duyguları gibi ruha vermiş olduğu inanma duygusunu olduğu yere, doğru adrese yöneltmesidir. O adres te YÜCE ALLAHIN TA KENDİSİDİR..

+1000000000

onlarda akıl olsaydı cin ali hikayesi okur gibi kuran okumaya kalkmazlardı
baştacına tesekkürler 2008-09-19 (06:55)
Secretqirl Falcon (akşahin)
Secretqirl Falcon (akşahin)
bunun üstüne cümle kurulurmu bilmem Soğukkanlı seni ayakta alkıslıyorum vede bu kadar güsel bir konu acıklanamz Göz kırpıyor verilen nimetler yerinde kullanılmayınca idrak yetenekleride azalıyor insanoglunun....

basımızın tacısın hakkaten Mr. Green Mr. Green
bağnazlar hemen sinirlenmeyin yahu!! 2008-09-19 (17:49)
Zeki İnternet (zeki599)
Zeki İnternet (zeki599)
bozkurt alperen demiş ki:
baştacı demiş ki:

cin ali hikayesi okur gibi kuran okunmaz tabi
ama bağnaz bir şekilde kuran okuyanlara ne diyeceksin?
hanginiz yüce kitap kuran-kerim in mealini okuyunca olayları anlayabiliyor musunuz?
ben şahsen kuranın ilk 4 suresini okudum ve uygun olduğumda da okumaya devam ediyorum
ama din üzerine yazılan her yazıyıda mantık süzgeçinden geçirmeden kabullenmek bence çok yanlış..
kuran da yazılan her ayeti bugün uygulamamız mümkün değildir..yazıldığı tarihten itibaren kaç yıl geçmiş neler değişmiş
yazılanlara yok demiyorum ama uygulanabilrlilik konusunda bazı kıstasları göz önünde bulundurmak istiyorum
ben ataist falan da değilim absürük yorumlarda yapmayın
2008-09-19 (23:58)
Evolet Liman (evolet)
Evolet Liman (evolet)
“Kim Kur’anı öğrenir, öğretir ve içindekilerle amel ederse, Kur’an ona (kıyamet gününde) şefaat eder ve onu cennete götüren rehberi olur.”
2008-09-20 (18:16)
Ahmet Ak (baştacı)
Ahmet Ak (baştacı)
zeki599 demiş ki:
bozkurt alperen demiş ki:
baştacı demiş ki:

cin ali hikayesi okur gibi kuran okunmaz tabi
ama bağnaz bir şekilde kuran okuyanlara ne diyeceksin?
hanginiz yüce kitap kuran-kerim in mealini okuyunca olayları anlayabiliyor musunuz?
ben şahsen kuranın ilk 4 suresini okudum ve uygun olduğumda da okumaya devam ediyorum
ama din üzerine yazılan her yazıyıda mantık süzgeçinden geçirmeden kabullenmek bence çok yanlış..
kuran da yazılan her ayeti bugün uygulamamız mümkün değildir..yazıldığı tarihten itibaren kaç yıl geçmiş neler değişmiş
yazılanlara yok demiyorum ama uygulanabilrlilik konusunda bazı kıstasları göz önünde bulundurmak istiyorum
ben ataist falan da değilim absürük yorumlarda yapmayın

sevgili kardeşim müslüman bir insanın kuranın tüm ayetlerini kalbiyle ve düşünmeden benimsemesi gerekiyo, çünkü imanın şartı biliyoruz ki Yüce Allahın kitaplarına imandır, bu da kalp ve dilin tasdikiyle oluyo, onu kabullendikten sonra kıt mantığına vurup, süzgecinden geçirmesi gayet normal ve olması gerekendir. Kuranın yazılmasından sözetmişsiniz de; Kuranın yazılmış olması Vahiy ile oluyo, yoksa kimsenin kafasından yazdığı bir şey değil; cebrail a.s adlı vahiy meleği ile gelmiş ve onun kontrolünde yazıya geçirilmiştir.Kuranın nüzulü derler buna, kuranın nüzulünden 1400 küsür yıl geçmiş, şimdi mantığımızı kullanalım, 1350 yıl geçince bununla muamele edebilen ederken,1400 küsür olunca neden edemesin, Kurana olan bağlılığımız ölçüsünde onun gereklerini uygulayabiliyor insanlar, tabiki insanı aşan devleti bağlayan emirleri insanın yerine getirememesi normal karşılanabilir, ancak insanın kendi yetkisinde bulunan konularda yapabileceğini yapması gerekiyor...yazınızda geçen Kuranın bağnazca okunuşunu anlayamadım doğrusu? bir hadiste kuranın anlamını bilmeden okumanın içi kuru ama dışı koku saçan bir bitkiye teşbih edildiğini duymuşsunuzdur sanırım, tabiki en güzeli Yüce kitabımızı anlayarak, hatta yapılmış zengin tefsirlerine bakarak okumak ve değerlendirmektir, ancak herkesin o konuma gelebilmesi mümkün değil çünkü her bilginin uzmanlık alanı vardır, din ilimlerinin de uzmanlık isteyen bir çok alanı vardır. iyi niyetlisiniz ama ben biraz ekleme yapayım dedim..
2008-09-23 (11:36)
Evolet Liman (evolet)
Evolet Liman (evolet)
“Kur’an okuyunuz! Çünkü, Allah Kur’an ın kabı olmuş bir kalbe azab etmez.”
2008-09-23 (22:52)
Eflin Defne (eflin)
Eflin Defne (eflin)
Evolet liman paylaşımın için teşekkürler....... Emeğine sağlık
2008-10-07 (16:54)
Deren Yılmaz (DEREN YILMAZ)
Deren Yılmaz (DEREN YILMAZ)
evet
tamamını değil ama
ben de okudum : )
2008-10-22 (16:01)
Gül Seven (turnusol)
Gül Seven (turnusol)
Her insan doğarken müslüman olarak doğar aslında içinde bulunduğu ortam onu hristiyan, yahudi, puta tapan ya da ateist yapar.. en kötüsü de ateist olmak bence insanını fıtratında olan inanma ihtiyacını karşılayamaması.. son zamanlarda rabbini arayan thomas diye bir kitap okuyorm ateist ve rasyonel olan thomasın kafasındaki islam a ve kurana ilişkin soruları yanıtlıyor.her sorduğu sorunun ıkna edici yanıtını alıyor thomas, ama şu ana kadar şahadet etmedi. bu kitabı okumanızı tavsıye ederm hepımızın ıhtıyacı olduğuna eminim ama şunuda unutmamak lazım hidayeti verecek olan yalnızca ve sadece ALLAHtır. Çok mutlu
Sayfa / 2
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12