Hepimizin basina gelebilecek aci bir olay...
APRANAX isimli ilaç ile ilgili...
Vatandasin biri, haftasonu
arkadasinin evine gidiyor.
Çok basi agridigindan, arkadasi ona bir Apranax veriyor. Vatandas yutmadan önce ilacı ağzinda çigniyor, bir kaç dk. sonra suurunu kaybediyor. Çevresindekileri tanimamaya
basliyor. Apar topar hastaneye kaldiriyorlar ve orada anlasiliyor ki;
sebep beyin kanamasi...
Nedeni ise, doktorlarin açiklamalarina göre; agrikesicilerin özellikle Apranax ve türevlerinin çignenmesi ya
da ağizda bekletilmesi
apranax,aprol, aprowell, naprosyn, napradol, kapnax, apraljin, aleve synax, oprax (kisaca etken maddesi naproksen sodyum olanlar) çignenince; etken madde beyne çok hizli nufuz ediyor ve ölümcül Sonuçlara yol açabiliyormus. Amman dikkat....
ben de duymuştum daha önce...ya ben zaten öyle herşeye bi ilaç yutulmasına karşıyım..insan beslenmesine dikkat ederse rahatsızlanmıyo zaten..ufak tefek hastalıklarda da bitkisel yöntemler derim...baş ağrısı karın ağrısı hepsine hemen bi hap atarsak zaten işimiz var......mesela karın ağrısı için bal şerbeti derim..şimdiye kadar kime tavsiye ettiysem şikayet işitmedim..paylaşımlarınızın devamını bekleriz

dikkat edicem evet doğal yollarda bazen çözüme götürüyo kesip atmasada ağrıyı rahatlatıyor..
dilaltında (sublingual) fazlaca damar bulunur sanırım bekletilmesi sonucu buradan sistemk dolaşıma katılması sonucu olmuştur..yanlışım varsa düzeltin