Fransa'da hukuk yüksek lisansına dair..
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Fransa'da hukuk yüksek lisansına dair.. 2008-09-05 (09:08)
Nisa Uyan (ilala)
Nisa Uyan (ilala)
Merhaba arkdaşlar,
Ben Fransa'da hukukta yüksek lisans yapmak istiyorum. Fransızcam yok; fakat başvuracağım ya da harici bir dil okulunda eğitim alarak Fransızcayı öğrenmeyi planlıyorum.
Öncelikli derdim de Fransa'da bulacağım okulun İsviçre'ye yakın olması.Aslında öncelikli sorun tabiiki okula kabul edilebilmek. Fakat ikisi birarada olursa harika olcak..

Herneyse, hukuk eğitimi alabileceğim İsviçre'ye yakın üniversiteler hangileri bilginiz var mı?
Ayrıca, dil eğitimi ve aylık harcamalar dahilinde yıllık harcamam asgari ölçüde ne kadarı bulur? Elbette lükse kaçmadan ve pahalı şehirlerden uzak duracağımı hatrlatarak bu soruyu soruyorum.
Bunun dışında yüksek lisans eğitimi için nekadar bütçe ayırmalıyım?
2009 başında eğer herşey olumlu giderse başlamak istiyorum; bu yüzden başvuru tarihim aşşağı yukarı hangi tarihler arasında olmalı? Ne zamana kadar başvuruları tamamlamam gerekiyor?
Okula başvuru- yanıt alma süreci ne kadar sürüyor?
Yardımlarınız beni çok mutlu edecek, şimdiden çok teşekkür ederim.
Birebir adres alarak msnden yardım alabileceğim arkadaşlarım varsa şayet harika olur..
... 2008-09-05 (19:37)
Deniz Karasu (denizkarasu)
Deniz Karasu (denizkarasu)
sitede diger basliklara bakarsaniz evlerka arkadasimizin msn adresini bulacaksiniz kendisi hukuk ogrencisi zaten..isvicreye yakin olsun ve basvuru suresini ogrenmek istiyosanizda campus france telefonla arayip bilgi alabilirsiniz.
2008-10-01 (03:17)
Aykut Aktepe (aykut-droit)
Aykut Aktepe (aykut-droit)
merhaba...
ben yeni üye oldum ama ilk olarak senin yazın dikkatimi çekti çünkü bende hukukta okuyorum ve fransada yüksek lisansa ilgim var, biraz fransızcamda var...
sorularının hepsine yanıt veremem tabiki ama bu yaz 1 aylığına fransadaydım ve gördüğüm kadarıyla grenoble şehri tam aradığın yer...
alp dağlarında 120 bin nüfusluk lyona tren mesafesi biyer...
tam bir öğrenci şehride diyebilirim, orada rahat edebilirsin hem isviçreyede çok yakındır... bu konuda bilgilenirsen bu msj panosunda yazışarak banada haber verebilirmisin?

şimdiden teşekkür ederim... Gülümsüyor
SULEYMAN 2008-10-16 (14:34)
Suleyman Gul (magistra1984)
Suleyman Gul (magistra1984)
mrb ben yeni uye oldum. fransa da master yapmayi dusunuyorum ancak ne yapmam gerektigini bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim