efenim 590 sayfalık bir kitabı şu anda bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum
aslında bu sevişme sahnelerinden rahatsız olmamak lazım nedeni şu, orhan pamuk postmodern bir yazar ve postmedern edebiyatta seks gibi temalar önplana çıkabiliyor.

bozkurt keşke açıkça yazmasaydın çoluk çocuk var abi mazallah
şimdi bu orhan amcamızı seven var sevmeyen var işi siyasete dökenler var, bunları bir kenara bırakırsak tamamen bu kitaba odaklanacak olursak diyeceğim o ki:
bu orhan amca o kadar çakal ki, kitaptaki sevişme sahnelerini okuyan birçok erkeğin tahrik olduğunu bile duydum yani adamın o kadar kıvrak kalemi var ki, yazdıklarıyla kitabı okuyan çoğu erkeği füsuna aşık edebilecek kadar güçlü..
şu bir gerçek adamın sağlam kalemi var;türk yazarlarımız keşke kalemlerinin sağlamlığını daha başka işlerde kullansalar benim korkum şu:2010 yılında orhan amca masumiyet müzesini istanbulda açmayı planlıyormuş...bu tarihte istanbulun kültür başkenti seçilme unsurunu göz önünde bulundurursak çoğu yabancı turist bu tarihte istanbula akın edecek ve orhan amcanın seks müzesini gezecekler..bu durum türk kültürünün tanıtımı açısından zararlı çünkü türk kültürü bu olamaz..türk kültürü ve türk ahlakı gizli mekanlarda sevişmek yasak aşk yaşamak, fantazi yapmak değildir türk kültürünün bir adabı muaşareti vardır..tüm dünyanın bunu böyle bilmesi gerekirken, 2010 yılında göreceğiz ne olacağını..
aslında şeffaf bir yorum yaptım kitaba çok kötü denemez, çok iyi diyerek de abartmaya gerek yok..
selam ve saygı ile bol okumalar