mrb turkstudent ahalisi
ben 7 aydir londrada kalan bir turk ogrenciyim vizemde student visa yani 6aydan uzun sureli vizem var yani bu demek oluorki ben burda vizemi uzatabilirim(6 aylik vizesi olanlara student visitor denilior genelde vizeyi tekrar turkiyeden uzatmak zorunda olan kisiler)
gelelim konuma ingilterede vize uzatma hakkim olduguna gore bende bunun icin belgeleri toplamaya basladim ve yaptiklarimi liste halinde yazim
1)pasaportum var londrada uzattim 3yillk 37 paund victoriada ki turk konsoloslugunda
2) yeni okula kaydoldum ve bu kolejden kayit olduguma dair belge aldim 1 yillik ingilzce kursu adim adresim odemeyi yaptigim baslama tarihi bitim tarihi yazio kursun...
3)eski kolejimden ki halen devam ediorum devamlilik yani attendance belgesi aldim %88 devamllik saglamisim ayrica progress yani gelisim de belirtilior upper intermediate baslamistim first certificate yazio current levelim olarak...
4)police registration yaptigim belge
asagidakine dikkat etmenizi istiorum ayrica bilen arkadaslardanda tavsiye bekliorm
5)finansal belge olarak ingilterede ocaktan beri hatta daha once bile olabilir acmis oldugum lloyds bank banka hesabimda 1200 paund gosterdim kisim kisim yatmis
bu miktar vize icin gecerli olurmu onceki sayfalarda 700 paund gosteripte alanda oldu denildi acaba halen gecerliligi varmi bunun ???
6) birde su belgeyi ekliorumki bu baya yararli olcak gibi...ben su an bi yurtta gonullu olarak calisiorum ve buna karsilik yurtta bana kalcak yer ve yemegimi bedava karsilior yani bu demek oluorki benim kalcak yer ve yemek masrafim yok....
forumda ilerki zamanda kalcak yer yemek yol kiyafet gibi giderlerinizi karsilicak miktarda para gostermeniz lazim dior buna bakacak olursak ben kalcak yer ve yemege ki ,bu masrafin buyuk bolumunu kapsior, para harcamiyacagima gore gostermis oldugum miktar dahada bi anlammi kazanior....
7) ayrica formu doldurcam parmak izini vercem diye tikte atcam resimde koycam 2 tane ataclayip
8)295 paundluk postal orderide alcam postahaneden onuda koycam.
sonra hepsi beraber postalicam home office e....
kafama tek takilan para yeterlimi bilgisi olan varsa sevincem herkese selamlar sorulari olan ozelden sorabilir yardim ederiz kafanizi yormayin hadi kib...