Herkese merhabalar,
Genç arkadaşım öncelikle şunu söyliyim, ders çalışmadığım zaman benim de içimde inanılmaz bir pişmanlık duygusu ve moral bozukluğu olurdu, ve inan bu, sorumluluk sahibi tüm insanlarda olur, sadece lise hayatın boyunca öss ye hazırlanırken değil, üniversiteyi kazandıktan sonra da bu duygu coğu zaman oluşacaktır sen de ( Ben 15 gün sonra mezun oluyorum inşallah ama hala yaşıyorum o duyguyu ), hatta üniversiteden sonra iş hayatına geçince de olacaktır pişmannlıkların. Hiç panik yapılacak bir durum yok ortada, az daha rahat ol, özellikle havaların ısındıgı şu dönemlerde ders çalışmak gercekten çok zordur, motivasyonunu kaybetmiş olabilirsin, dediğim gibi bu çok normaldir ve kesinlikle panik yapılacak bir durum yoktur. Üstelik senin önünde daha uzun bir dönem var, sen yeter ki planlı programlı olmaya devam et, ve istersen kendine bi süre tatil ver ( süresi sana kalmış 15 gün olabilir mesela ), ama bu tatilini tamamen derslerden uzak bir sekilde geçir, farklı şeylerle uğraş, tatil boyunca da derslerini dşüünürsen o tatilin hiç bi anlamı kalmaz, sters atmaktan çok daha da stres oluşturur sende, bak ünlü bir düşünür şöyle demiş : SAÇIMI TARARKEN SADECE SAÇIMI DÜŞÜNÜRÜM...Umarım anlayabiliyorsundur:) Yapman gereken tatil yapmaksa sadece tatilin tadını çıkartmaya bak, ama yapman gerek ders çalışmaksa onu da hakkını vererek yap. Ama bence kesinlikle bi tatile ihtiyacın var, dediğim gibi özelllikle havalar da şu sıralar insanın ders öaşılmasına engel oluyoo, onun için şimdi tatil zamanı bence ( ama çok uzatma:) ).
Bu arada dersaneni değğiştirmen inşallah senin açından olumlu sonuçlar doğurur, hocalarının canını çıkartmayı sakın unutmaa, ben aynı konuyu 3 kere anlattrdığımı biliyorum:))
Bu arada sana bi zamanlar büyük bi kağıda bütün dersleri ve bütün derslerin konularını yazmanı istemiştim, sonra da konuları bitirdikçe o kağıttaki konuların yanına + koymayı önermiştim,, ee nasıl gidiyo söyle bakalım, + lar arttı mı, şuan neleri bildiğinini ve neleri bilmediginin farkında mısın?? Herşey kontrol altında mı