KIRGIZISTAN HAKKINDA GENEL BILGI...gelmeyi dusunenler okuyun
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

KIRGIZISTAN HAKKINDA GENEL BILGI...gelmeyi dusunenler okuyun 2007-03-12 (11:42)
İsmail Yavuz (iso_yavuz)
İsmail Yavuz (iso_yavuz)
selam bu bolumu acipta kirgizistana gelmeyi dusunen bay ve bayan arkadaslar.size bu ulke hakkinda bilgi vermeyi boynuma bir borc biliyorum.neden mi?biz yandik bari siz yanmayin.ben buranin ekmegini yiyorum ama gelin birde bana sorun.neyse konuya donelim....egitim:birkac universite disinda cok kotu,soyle soylersem daha acik olur.basariniz paraniz ile dogru orantili...para varsa no problem...yoksa vay halinize...yasam:biskekte pahali ve hizli ama guvenlik acisindan en guvenli kirgizistan eyaleti...hemde baskent...turklerin kurdugu devasa vefa alisveris merkezi var.ama hgersey turkiyeden bile pahali.gormemis kirgizlara yonelik biryer...ucak bileti fiyatlari suan kirgizistandan bilet alirsaniz gidis-donus:550 dolar...turkiyeden alirsaniz:750 dolar...ben bu bilgileri yaziyorum cunku,diger turk arkadaslar gibi "ben yandim,onlarda yansin"gibi bir dusunceye sahip degilim...bu yazilanlardan sinra siz birkere daha dusunun ve kararinizi verin....hayattan bi beklentiniz kalmamissa bekleriz buraya,diger sartlarda gelmeyin.....bilgi icin msn adresim::: iso_yavuzz@hotmail.com....diger bi arkadasin msn adresi:::: imparator-5858@hotmail.com
2007-03-12 (18:48)
Enigma Xxı (ENİGMA)
Enigma Xxı (ENİGMA)
kimsenin duyduguna inanmayın..gidin yasayın görün derim..
2007-03-17 (19:44)
Asyali Kg (asyali)
Asyali Kg (asyali)
değerli arkadaşlar öncelikle kırgızistan'in pahalı olduğuna innanmıyorum oncelikle 6 yıldır ben bu ülkelerde yaşıyorum. değerli arkadaşımız yanmış ama sadece vefa yokki kırgızistan çinden sonra asyanın en ucuz ülkesidir. buraya gelecek arkadaşların öncelikle çok hoşgörü sahibi olması gerekmektedir. ev kiraları kırgızistanda son yıllarda artmıltır. ama bunu türkiye ile karşılaştırmak doğru değildir. çünkü bu ülkelerde elektirik telefon gaz parası çok ucuzdur ve genelde ev sahipleri bu faturaları öderler.
değerli arkadaşımıza oş pazarını tavsiye ederim. genelde elbetteki türkiyedede bu tür alış veriş merkezlerinde fiyatlar pahalıdır. arkadaşımızın bahsetmiş olduğu alışveriş merkezi kırgızistanın en lüks alış veriş merkezlerinden biri. değerli arkadaşlarım ben bu ülkelerde kendinize sahip olduğunuz sürece yaşamınız iyidir. manas üniversitesi ve ingiliz koleji dışındaki yerlerde rüşvet vardır. onun için bu ülkelere gelecek arkadaşların sadece rusça öğrenimi dışında gelmesi saçmadır. öncelikle kırgızistan dil için uygun bir ülkedir. kazakistan ve özbekistanda polis çok katıdır. kırgızistanda özellikle son yılllarda dış içleri bakanlığının girişimleriyle bu azaltılmıştır. elbette uçak paraları pahalıdır. ama thy uçak sayısını artırımıyla bu fiyatları ileriki yıllarda aşağı çekecektir. !
iso yavuza 2007-03-24 (09:07)
Omur Cakin (gazetecikg)
Omur Cakin (gazetecikg)
asyanın ortasında kalan azizi dostlarin sizleri öncelikle düşüncelerinizden ötürü kınıyorum. burada yaşıyorsun ve insanları görmemiş olarak nitelendirmen hiç hoş değil. asyalı arkadaşımızın açıklamaları gayet doğru ve yerindedir. bundan sonra alış veriş yapmaya oş pazarıan git. orası çok ucuz.
2007-03-24 (14:08)
Enigma Xxı (ENİGMA)
Enigma Xxı (ENİGMA)
düşünün yani..aylık yurt ücreti 5-10 dolar arası..özel üni.lerde yıllık eğitim ücreti en fazla 500 dolara kadar çıkmakta..sudan ucuz..benim türkiye olmuştu..bura olmasa kırgızistandaydım şimdi..
2007-12-21 (08:43)
Kesh Adam (keshadam)
Kesh Adam (keshadam)
Rüşvet Manas harici her yerde dönermiş. Ya bırakın bu işleri arkadaşlar. Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesinde, Sosyal ve Siyasal Bilimler fakültesinde Sosyoloji bölümünden bana bir tane rüşvet alan öğretmen gösterebilir misin ??? Belki istisnalar kaideyi bozmaz ama bu kadar da bozmayın insanları. Kendim ettim kendim buldu adlı nakaratı bir düşünün. Rüşvet verip dersleri alırken iyi, sonra her yerde rüşvet dönüyor (Alıştır sonra sızlan). Bölüm dışı hocaların derslerini rüşvetle alabilirsin: Seçmeli derstir ya da bilgisayar ıvır zıvır. Gidin kardeşim o zaman okula, çalışın derslerinize. 2 yıl önce mezun oldu BGU'dan Taner diye bir arkadaş Sosyoloji bölümünden adam kırmızı diplomayla bölüm birincisi olarak mezun oldu.

1. ve 2. sınıftayken eksik rusçası dolayısıyla düşük gelen notlarını sonradan vererek notlarının hepsini yükselti. Okul bittiğinde 5 yıllık transkriplerini elime alıp baktığımda 5 yıl boyunca görmüş olduğu derslerin sadece 4 tanesinin 5 lik sisteme göre 4(iyi) olduğunu gördüm. Bu ne başarı mı yoksa para ver geç mi ???

Her koyun kendi bacağından asılır. Kendi yaşadıklarınızı ya da hatalarınızdan dolayı çektiklerinizi genelleyip insanlara buraları öcü gibi göstermeyin. Elbette Türkiye ile kıyaslayınca burası 4 4 lük bir yer değil ama Amerika'da okumaktan daha ekonomik ve daha insancıldır. (Amerikaya okumaya giden Boğaziçi genetikten bir arkadaşım anlattı. Amerikaya ayak basmış kadın polis memuru why are you in USA fuck youself v.s. zırvalamış. İngilizcem fazla iyi değil anlayan anladı.)

Diğer bir örneğe gelince hasta olan öğretmenlerini BGU Türkolojiden Türk arkadaşlar ziyarete gitmişler kimsenin haberi yok. Bir tane Kırgız öğrenci gitmemiş. Bizimkiler daha önce kaybedilmiş olan prestiji az da olsa geri kazanmışlar. O kadına onların fakültesinde en baba hocalardan para almayan cinsinden.

Daha bir çok örnekte var anlatılacak. Ama sayfalar yetmez.
2007-12-21 (08:55)
Kesh Adam (keshadam)
Kesh Adam (keshadam)
asyali demiş ki:
elbette uçak paraları pahalıdır. ama thy uçak sayısını artırımıyla bu fiyatları ileriki yıllarda aşağı çekecektir. !

Bu 1000'de 0 gibi bir ihtimal. 3 ay önce Bişkek-İstanbul tek gidiş 284 dolardı. Sonra 20 dolar zam geldi. Bilet alıp satan arkadaşların anlattıklarına göre yaza kadar 380 doları bulacak.(Fiyatlardaki kesin artışı isterseniz istatiksel olarak bulup araştırmayı burda kaynaklı olarak verebilirim. Şu anki verdiğim fiyatlarda oynama olabilir ama çok fazla değil.)

İndirime gidilmemesinin nedeni THY nin İstanbul uçuşlarının tekeline almış olmasıdır. Türkiye'de Avrupa Birliği uyum sürecinde değişen birçok kanun gibi, havacılık sektöründe de bir sürü kanun değişti. Belli bir yaşı dolduran uçaklara uçma yasağı getirildi yanılmıyorsam 10 yaş üstü uçamıyor. Kırgızistan'a baktığımızda uçakların Sovyetlerden kalmış olduğunu görmekteyiz. En genci heralde 15 yaşındadır. Yeni uçak almaya bütçe de yetmediği için uçuşlar THY'nin elinde şimdilik. Onlar da istediği gibi at koşturuyorlar. Zam üstüne zam. 3 yıldan beri zamdan başka bir şey görmedik... Özel Sektör olayı elden ne gelir. Okulları ve camileride de özelleştirelim tam olsun bari.
neden kımse duzgun bır bılgı vermıyor 2008-04-23 (15:32)
efeben34
(efeben34)
arkadaslar ben sızden cok farklıyım oraya is ıcın gıtmek ıstıyorum benı bılgılendırecek arkadas varmı oralarda bır yerde jawss34@hotmail.com
2008-07-12 (22:12)
Skony Arsen (skony)
Skony Arsen (skony)
arkadaşlar ben kırgızistan manasda okuyorum ve çok pişmanım nerden başlasam profesör eksikliği hatsafhada ekonomi dersen bir allak bullak hergün zam hergün zam memleketi katlar yakında peder çok zengin değilse aman yazmayın zaten zenginse özel ünide okuyun zaten kırgızistanın masrafı özel üniyi katlıycaktır.
2008-10-03 (08:43)
Ahmet Yıldız (ahmetçtl)
Ahmet Yıldız (ahmetçtl)
ya niye herkes çelişkili bilgi veriyor kimisi çok överken kimisi çok yeriyor.bize sağlıklı,objektif bir bilgi verecek arkadaşımız yok mu Üzgün ?
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa