italya'da eğitim ve yaşam;izlenimlerim-GÜNCELLENDİ-
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 13
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

italya'da eğitim ve yaşam;izlenimlerim-GÜNCELLENDİ- 2006-04-25 (13:38)
Ab Bc (avvocato)
Ab Bc (avvocato)
Merhaba arkadaşlar ben 2003 marmara üniv hukuk fak. mezunuyum.perugia üniversitesinde okuyorum.Buraya Uluslararası Ticaret Hukuku alanında master yapmak için geldim.Buradaki izlenimlerimi aktaracağım.

Eğitim; italyanca kurs ücretleri 250 eurodan başlıyor bu fiyat aylık 80 saatlik eğitim ücretidir.Okulun eğitim teknikleri ve kalitesi gayet yüksek.8 aylık eğitim sonunda aldığınız economi-tecnico belgesi sayesinde türkiyede yeminli tercümanlık hakkı kazanıyorsunuz.Türkiye bu belgeyi direkt olarak tanıyor.Daha sonrası belgeler size öğretmenlik hakkı tanıyor.İtalyanca'yı en hızlı öğrenenler Türkiyelilermiş.(prof. öyle diyor)

Yaşam;Burada evler odalara ayrılmış oda kiralama sistemi var,istediğin kadar kalıyorsun kapora ve teminat yok, mutfak ortak kullanımda 24 saat sıcak su herzaman her evde var.Ev kiraları 200 eurodan başlar.Dışarda restaurantta yemek veya lokanta benzeri mekanlar bahalı.Çünkü el emeği gerektiren herşey burada pahalı.Ama marketler Türkiyeden ucuz kesinlikle ve ürünler çok yüksek kalitede.Evde yemek hem ekonomik hem zevkli bu sayede diğer ev arkadaşlarınızla kaynaşıyorsunuz.Ayrıca çok geniş bir özgürlük alanı var...

Ulaşım;Üniversitelerin çevresindeki evler genellikle ögrencilere tahsis edildiğinden otobüs kullanan ögrenciye rastlamadım.

Sosyal çevre;Bu arada insanlar son derece rahat,hiç tanımadığınız bir insan ciao deyip yanınıza oturabilir ve sohbet edebilir.italyanlar çok içten ve türkleri seviyorlar.Arkadaş ortamları son derece eğlenceli, cuma ve cumartesi geceleri piazza denilen meydanlarda gece müzikli eğlenceler yapılır.Tüm öğrencileri orada bulabilirsiniz.

Kısacası;italyada yaşam güzel ve zevkli,burada kendinizi yabancı hissetmiyorsunuz ve buradakiler de size yabancı davranmıyorlar.Bana göre italyanın diğer Avrupa ülkelerinden farkı da bu.

Konuyla ilgili merak ettiklerinize cevap vermeye devam edeceğim.Lütfen forumda sorulmuş soru ve cevapları okumadan msn'e eklemeyin aynı konu ve içerikte soru sormayın.Sorularınızı forumda sormanız hem diğer arkadaşlarımız için daha verimli olacaktır.Bunun dışında özellikle merak ettiğiniz konularda veya msn de görüşülmesi gereken durumlarda ekleyebilirsiniz.Başarılar

GÜNCELLENEN EK-1

YÜKSEK LİSANS

'' Birçok arkadaşım YÜKSEK LİSANS arzusunda olduğunu ifade etmiş
-Yüksek lisans ingilizce dilinde olabilir.Bu durumda özel üniversiteler araştırılmalıdır ve TOEFL yeterlilik belgesine haiz olunmalıdır.

-İtalianca master talebiniz içinse CELi SERTİFİKASI veya iler düzey italianca şartı aranır.Bunlar yoksa italyan üniveristelerinde dileğitimi almanız önerilir.

ÜNİVERSİTE

'' Tartışmalı bir durum olmakla birlikte kabul edilen 12 yıl eğitim alma şartının varlığıdır.Yani en az 1 yıl üniversite veya yüksek okul okumuş olmanız ve başarılı olmuş olmanız beklenir.Açık öğretimin 1 yılını başarıyla bitirmiş olmanız da yeterli olacaktır.
Yine dil bilme şartınız geçerlidir.

DİL

'' Benim tavsiyem sıfır italianca ile italia'ya gitmeniz ve orada öğrenmenizdir.
Çok uygun fiyatlara çok kaiteli ÜNİVERSİTELERDE dil eğitimi alabilirsiniz.
2006-04-25 (13:52)
Malatyasporlu (Malatyasporlu)
Msn'e eklemeniz mümkünmüdür acaba ?

kose@malatyaspor.org.tr
2006-04-25 (13:58)
Ab Bc (avvocato)
Ab Bc (avvocato)
msn : ---------------- Bazı üyelerin konuşma adabından yoksun mesaj ve konuşma tarzlarından dolayı msn adresimi siliyorum.

Soru sorarken veya bir konuya cevap ararken lütfen saygı ve özellikle görgü kurallarına dikkat ediniz.Burada size yardımcı olmaya çalışılırken sokak uslubu tarzınızla soru sorarak cevap aramaya çalışmayın.

Konuya hassasiyet gösterenlere teşekkür ederim.
2006-04-25 (14:02)
Serdar Guney (kenan536)
Serdar Guney (kenan536)
slm arkadaşı.bende italyada üniv. okumak istiyorum.italyanca bilmiyorum.kabul şartları neler.sanırım öss kazanma gibi bir şart yok.hayat orda pahalımı?burs veya çalışma imkanı nasıl.yardımcı olursan ssevinirim
2006-04-25 (14:03)
Serdar Guney (kenan536)
Serdar Guney (kenan536)
slm arkadaşı.bende italyada üniv. okumak istiyorum.italyanca bilmiyorum.kabul şartları neler.sanırım öss kazanma gibi bir şart yok.hayat orda pahalımı?burs veya çalışma imkanı nasıl.yardımcı olursan ssevinirim
2006-04-25 (14:03)
Serdar Guney (kenan536)
Serdar Guney (kenan536)
2006-04-25 (14:13)
Ab Bc (avvocato)
Ab Bc (avvocato)
Arkadaşım italya milli eğitim bakanlığı üniversiteye kabul için 12 yıl eğitim görmüş olma şartı arıyor. Yani bizim 11 yıl eğitimden sonra 1 yıl daha okumuş olmamız gerekiyor. Lisede hazırlık görmüş iseniz bu yeterli sayılır.Hayat şartlarını yukarıda detaylıca yazdım
2006-04-25 (14:15)
Ab Bc (avvocato)
Ab Bc (avvocato)
Çalışma ise burada permesso di soggiorno yani oturum belgesi aldıktan sonra belli şartlara tabi olmak şartıyla çalışabilirsin,bursu başarılı olanlara veriyor. 350 euro civarında bursu var aylık
2006-04-25 (14:58)
Peki ben/biz şu an 11 yıl okuduk,fakat şu an üni 1. sınıftayım biz okuyamayacakmıyız İtalya'da ?
2006-04-25 (20:07)
Ab Bc (avvocato)
Ab Bc (avvocato)
Ne şekilde olursa olsun 12 yıl eğitim almışsanız kayıt yapabilirsiniz.İtalyada devlet okulları ücretsizdir.Ayrıca ücretsiz yemek ve yurt imkanı da vardır.Fakat bundan yararlanmak için hem başarılı olmak gerekiyor, hem de şans.Benim arkadaşım burada 2 kişilik odada (yurt) ücretsiz kalıyor , ayrıca yemekhanede 3 öğün ücretsiz yemek (her öğün 8 ayrı çeşit) ayrıca 350 euro burs alıyor.Ben de başvurdum bakalım...
Sayfa / 13
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa